Bogdan Oprița: Demisia managerului de la Floreasca nu rezolvă problemele

Data actualizării: Data publicării:
bogdan oprita

S-au precipitat lucrurile târziu, în noapte, la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Protestul medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţă l-a determinat pe managerul interimar să demisioneze în miez de noapte.

Plecarea lui Sorin Păun pare să fi rezolvat doar o parte a problemelor - cel mai probabil medicii vor reveni asupra deciziei de a pleca din spital. Dar au în continuarea nemulţumiri şi aşteaptă acum numirea unui nou manager.

Faptul că Păun a decis să-și dea demisia nu va rezolva problemele apărute. Noul manager va trebui să ia măsuri care să ducă la dispariția disfuncționalităților în aprovionarea nu doar a departmentului, ci și a spitalului, ca să ne efectuăm meseria la parametri corecți. (Reporter: Veţi încerca să-i convingeţi pe medici să revină asupra deciziei demisiei?) Voi încerca să am această discuție pentru a se reveni asupra acestui lucru”, a declarat medicul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti.

Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun, a renunţat la funcţie azi-noapte. El i-a înaintat demisia ministrului Sănătăţii.

Jumătate dintre medicii de la UPU Floreasca au demisionat din cauza jignirilor adresate de managerul interimar al spitalului. Au postat pe internet şi câteva fragmente care ar suprinde, spun ei, modul în care managerul vorbeşte cu o rezidentă în sala de operaţie. Este doar unul din motivele pentru care doctorii şi-au abandonat halatele. Un alt lucru pe care îl reclamă este lipsa dotărilor.

„Managementul defectuos a avut un impact negativ asupra activității”, a spus Gabriela Bratosin, medic specialist UPU Floreasca.

„De 2-3 luni am rămas noi fără medicamente, am cerut împrumut de la spital, ulterior a rămas și spitalul fără medicamente. Cumpăram medicamente banale pe care le găsim la farmacie”, a spus Ileana Latiş, medic demisionar de la UPU Floreasca.

Medicii demisionari s-au întâlnit aseară cu ministrul Sănătăţii. Ei şi-au susţinut, cu documente, punctul de vedere. Doctorul Sorin Păun a fost numit manager interimar în luna aprilie, după ce fostul ministru al Sănătăţii i-a cerut demisia managerului Nicuşor Louchi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri