Cardiolog român, despre „mult trâmbițata mărire spectaculoasă a salariilor”: „Vă dați seama în ce țară sinistră trăim?”

Data actualizării: Data publicării:
vasi radulescu

Un medic cardiolog din București trage un semnal de alarmă privind măririle salariale de până la 170% pentru cadrele medicale și pentru asistenți. Într-o postare pe Facebook, Vasi Rădulescu anticipează că toată lumea va avea de suferit de pe urma felului în care sunt tratați medicii români, care au început să plece pe capete în Occident, acolo unde primesc salarii de 7.000-8.000 de euro pe lună, dar și condiții impecabile de lucru. 

În ultimii 10 ani, peste 40.000 de medici români au cerut să emigreze spre țări precum Franța, Olanda, Germania sau Marea Britanie, state care le pun la dispoziție sute de locuri de muncă și care i-au primit cu brațele deschise pe specialiștii din România.

„După mult trâmbițata mărire spectaculoasă a salariilor tuturor medicilor, am evoluat surprinzător la declarații de tipul „Stați liniștiți, vă dăm garanții că salariile nu vor scădea!” Voi vă dați seama în ce țară sinistră trăim?

Cum vor ăștia să țină medicii aici, când pleacă cu miile în fiecare an? Așa, prin măsuri de acest fel? Se mai lansează și-n previziuni că-i vor face pe unii să revină în țară. Pe mine mă umflă râsul și virez brusc în plâns.

Au plecat peste 15.000 de medici. În clipa asta, când eu scriu aici, alții pleacă. Sunt acum în aeroport. Au toate cunoștințele extraordinare și le vor folosi să trateze oamenii altor țări. Pentru că aleșii noștri, în ultimele decenii, habar nu au avut cum să schimbe niște lucruri coerent și cu bun simț.

Scoatem pe bandă rulantă medici buni și-i dăm la export. Nu va mai avea cine să se ocupe de sănătatea acestui popor care pare că se degradează văzând cu ochii. Și-au bătut joc de sporuri, de ATI-iști, de chirurgi, de urgentiști. Ei chipurile fac reformă, dar nu știu pentru cine o fac, că pentru medici sigur nu.

Pacienții vor suferi cumplit și ei. Toată lumea va suferi. Suntem într-o mlaștină în care ne afundăm tot mai tare”, scrie medicul Vasi Rădulescu, pe pagina sa de Facebook. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri