Cariile netratate la timp pot duce la încleștarea gurii. Când apare afecțiunea

Data publicării:
stomatolog dentist - GettyImages - 13 oct 15-1

Cariile netratate la timp şi alimentaţia nesănătoasă dau dureri de maxilar şi pot duce chiar la încleştarea gurii. În termeni medicali, afecţiunea se numeşte trismus. Dr. Floriana Tudorache, medic dentist a detaliat subiectul.

Trimusul reprezintă imposibilitatea pacientului de a deschide gura. Este un simpton al pericoronaritei și apare atunci când se inflamează sacul acolo unde era molarul de minte.

Dacă rămâne mâncare între dinte și mucoasă, în momentul în care un molar de minte este în erupție, apare o inflamație și apare o constricție, iar pacientul se confruntă cu imposibilitatea de a deschide gura.

De asemenea, poate să apară în momentul în care se face o puncție anestezică, din cauza faptului unei hemoragii și atunci apare trismusul. De obicei se întâmplă la 2-5 zile de la puncția anestezică, pacientul se confruntă cu imposibilitatea de a deschide gură și durere.

În aceste cazuri, pacientul poate lua un antiinflamator sau să facă niște exerciții de deschidere a gurii, dar cel mai indicat este să se prezinte la medicul stomatolog.

Încleștarea gurii poate să apară și în alte afecțiuni cum este tetanosul, meningita, boala Parkinson și altele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri