Casa Regală: „Starea Majestății Sale este foarte precară"

Data publicării:
regele mihai ramas bun agerpres_7696875

Şeful Casei Majestăţii Sale Regele este prima persoană care vorbeşte public în numele Casei Regale după ce starea Regelui Mihai s-a înrăutăţit la începutul lunii, din cauza unei forme grave de leucemie şi a cancerului de piele.

Andrew Popper - şeful Casei Majestăţii Sale: „Starea Majestății Sale este foarte precară. În acest moment, medicii își concentrează eforturile pentru a-l menține într-o stare confortabilă și fără dureri.”

Principesa Margareta şi Principele Radu au plecat de urgenţă în Elveţia acum 10 zile la reşedinţa unde este tratat Regele Mihai. Mulţi au aşteptat cu nelinişte veşti de la medicii de acolo, dar şeful administraţiei Casei Regale spune că doctorii nu vor da nicio informaţie.

Andrew Popper: „Legea elvețiană nu le dă dreptul să dea comunicate de acest gen”.

Regele Mihai I, ultimul monarh din ţările Europei de Est care mai trăieşte, s-a retras din viaţa publică în martie anul trecut. Casa Regală a anunţat atunci teribilul diagnostic şi faptul că Majestatea Sa a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

Starea de sănătate a Regelui Mihai este precară, iar medicii fac eforturi să îl scape de dureri. Şeful Casei Majestăţii Sale a dat detalii aseară la televiunea naţională şi a anunţat că nu poate oferi fotografii cu Majestatea Sa, pentru că imaginile ar leza demnitatea suveranului. Cât despre informaţii de la medici, nici nu poate fi vorba: legislaţia din Elveţia, unde este acum Regele, consideră confidenţiale asemenea date, anunţă ministerul Sănătăţii de acolo, într-un răspuns oficial pentru Digi24.

FOTO: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri