Cazul Burnei. O mamă: Mi-a spus că s-a dus dreaptă în lumea celor drepţi

Data actualizării: Data publicării:
burnei mama

După ancheta care-l vizează pe medicul Gheorghe Burnei mai mulţi părinţi au prins curaj şi le-au vorbit procurorilor despre dramele lor. O femeie din Braşov îl acuză pe doctor de malpraxis, după ce copilul i-a murit pe masa de operaţie.

Ana Maria Găman şi-a pierdut fiica acum trei ani. Andreea avea opt ani când a fost diagnosticată cu scolioză. Mama ei povesteşte că a ajuns cu copilul la medicul Gheorghe Burnei care i-a spus că îi va face o operaţie în premieră pentru România: o să-i monteze o proteză pentru coloană.

Ana Maria Gaman: „Domnul profesor mi-a spus atunci câ îi va monta un aparat, o trusă. Trusa Şhila care vin din America. Trusă care constă într-o tijă pentru îndreptarea coloanei şi şuruburi. Mi s-a spus că e o operaţie în premieră”.

Andreea a murit pe masa de operaţie. Femeia nu poate să înţeleagă ce s-a întâmplat. A cerut ajutorul autorităţilor, iar în vara acestui an a primit raportul medico-legal, care spune ea, i-a confirmat cele mai negre gânduri:„Aici spune că au fost constatate şi alte deficienţe în acordarea îngrijirilor medicale. Este un deficit de tehnică chirurgicală. Din prima când se zice un deficit de tehnică chirurgicală te gândeşti că ceva acolo s-a întâmplat”.

Ana Maria Găman: „A ştiut să îmi spună, ai văzut ce dreaptă era! Într-adevăr era dreaptă. S-a dus în lumea celor drepţi dreaptă.”

Tot în vara acestui an, după ce a primit raportul medico-legal, femeia a depus plângere la Parchet pentru malpraxis pe numele doctorului Burnei.

Alţi părinţi însă regretă acum că nu au avut curajul să ceară ajutorul autorirăţilor. Rodica Andreiaş este unul dintre ei. Fiul ei de 11 ani a fost depistat cu o tumoră la şold. A fost operat tot de medicul Gheorghe Burnei care i-a pus o proteză.

„Nu ştiu dacă e din titan asta, a zis că e din titan. A zis că e reusită operaţia şi că în trei luni joacă fotbal”, spune femeia.

Nu s-a întâmplat aşa, iar copilul a ramas în cârje. Luna trecuta, femeia a cerut opinia medicilor italieni.

Rodica Andrieo, mama lui Mihai: „Total greşită operaţia, total greşit tratament. Doamnă, grăbeşte-te că copilul poate să îţi moară.”

Femeia va fi audiată în zilele următoare de procurorii anticorupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri