Cazul dramatic al copilului aflat în comă. Reacția ministrului Sănătății

Data actualizării: Data publicării:
180306_MS_CONFERINTA_sorina pintea_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, cere scuze părinților copilului de un an și jumătate din Râmnicu Vâlcea care a intrat în comă și promite că vinovații vor plăti. În cazul în care se constată inadvertenţe din punctul de vedere al actului medical, urmează plângerea penală, spune ministrulSâmbătă dimineața a avut loc și un protest în fața spitalului din Râmnicu Vâlcea. La protest au participat inclusiv bunicii copilului aflat în comă care cer ajutor de la ministrul Sănătăţii. 

Acuzații de malpraxis la spitalul din Vâlcea. Un copil de un an și jumătate este în stare gravă la terapie intensivă

Cazul dramatic al copilului aflat în moarte cerebrală. Familia acuză medicii

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: În primul rând, în calitate de mamă, aș dori să-mi cer scuze față de suferința lor din acest moment. Am avut o discuție cu părinții băiețelului și cu bunicii lui în cursul zilei de ieri și i-am asigurat că îmi voi da tot concursul pentru a afla adevărul și îi asigur încă o dată de acest lucru. Corpul, DSP, inspectorii deja au făcut primele cercetări acolo, părinții copilului au pus la dispoziție niște înscrisuri. Pe de altă parte am avut o discuție cu președintele CJ Vâlcea care își va da tot concursul pentru clarificarea situației. Am luat legătura cu CNSAS pentru a putea trimite și de acolo Corpul de Control, pentru a putea elucida, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Iar dacă din punct de vedere al actului medical se constată inadvertențe, din punctul nostru de vedere urmează plângerea penală. Părinții pot să depună sesizare la Colegiul Medicilor pentru eventuale acuzații de malpraxis, acuzații pe care noi nu suntem în măsură să le cercetăm.

Despre problema spăgilor din spitale, ministrul este de părere că soluţia este creșterea valoarii amenzilor. 

Sorina Pintea, ministrul SănătățiiAm fost criticată pentru multiplele controale pe care le fac, am fost criticată pentru că doresc să măresc cuantumul amenzilor, cred că asta este soluţia în acest moment. Dar ministrul Sănătăţii singur nu poate să rezolve problema. Am început să discutăm cu sindicatele, discutăm cu asociaţiile de pacienţi, cu organizaţiile profesionale pentru că mie mi se pare ceva într-adevăr halucinant. Da, statul poate fi acuzat, Guvernul poate fi acuzat şi fel şi chip, dar nu poate fi acuzat că nu are grijă de sistemul de sănătaăte. Poate fi acuzat că se implică foarte mult poate, dar singure guvernul şi ministrul Sănătăţii nu pot să rezolve această problemă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri