Ce soluţii sunt pentru criza de medici din spitale?

Data publicării:
hol spital

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a fost întrebat în şedinţa de Guvern cum se poate rezolva situaţia din mai multe spitale din ţară care se confruntă cu o criză de medici şi care nu mai pot susţine unităţile de urgenţă. Ce soluţii există în aceste cazuri în care nu vine nimeni la concursuri sau vin medici sub nivelul de pregătire cerut, a întrebat reporterul Digi24.

Este cea mai relevantă întrebare. Avem probleme cu personalul medical, cu numărul de medici din sistem. Avem o strategie pentru resursele umane în sănătate la care lucrăm şi care va fi gata înainte de luna octombrie. Nu va fi pur şi simplu un teanc de hârtii scrise frumos, ci va cuprinde măsuri concrete.

O parte din discuţiile din spaţiul public s-au referit la gărzi şi la plata gărzilor. Presupunem că o parte din problemă a fost rezolvată azi prin ordonanţă de urgenţă.

Ne uităm la problemele cele mai mari. Sunt cel puţin două. Arii din această ţară care nu sunt acoperite. Peste 6 milioane de oameni nu au acces la servicii medicale. Al doilea lucru - avem specialităţi medicale în care sunt câţiva medici. În alte specialităţi, media de vârstă a medicilor, o să constatăm că în câţiva ani o să avem probleme majore. E un lucru la care nu ne-am uitat până acum, Avem nevoie de o strategie care să fie însoţită de măsuri concrete. E de datoria noastră şi a voastră ca cetăţeni să ne asigurăm că avem medici”, a declarat Vlad Voiculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri