Ce spun oamenii despre stimulentul pentru vaccinare. „M-aș vaccina pentru sănătatea mea, nu pentru bani și nu pentru accesul în mall”

Data publicării:
Oameni care se vaccinează.
În fața creșterii constante a cazurilor COVID, autoritățile caută tot felul de soluții să accelereze vaccinarea. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În fața creșterii constante a cazurilor COVID, și vedem avem din nou astăzi peste 300 de cazuri, autoritățile caută tot felul de soluții să accelereze vaccinarea. Coaliția de guvernare a decis să înceapă un proiect pilot prin care să ofere câte 100 de lei fiecărei persoane care se vaccinează. Pe de altă parte, vicepremierul Dan Barna vorbea despre măsuri mai dure pentru cei care nu se vaccinează. Reporterii Digi24 au stat de vorbă cu oamenii. I-au întrebat care dintre aceste două măsuri cred ei că i-ar convinge pe cei nevaccinați să primească serul.

Femeie: Nu m-aș vaccina pentru nimic în lume. Am văzut și cu micii deci să îți dai corpul, să te vinzi pe doi mici mi se pare foarte rău. Suntem total jos.

Bărbat: Sunt vaccinat și nu m-aș vaccina pentru 100 de lei. Trebuie să fim conștienți să avem grijă de sănătatea noastră, nu să așteptăm să primim bani, deci banii ăia pot fi folisiți în altă parte.

Tânăr: Eu m-am vaccinat deja și nu mi se pare corect, pentru că oamenii ar trebui să se vaccineze, să aibă încredre în știință nu în conspirații și în bani. Cred că ar trebui să se ducă în altă parte acești bani pe care ei îi dau ca și compensație că ne vaccinăm. Sunt școli, spitale, autostrăzi, pentru că noi nu avem infrastructură. Este dezastru.

„Ar trebui să fie o alegere personală și nu economică. Fiecare o face pentru el, pentru binele lui”

Femeie: Nici pentru una nici pentru alta nu m-aș vaccina. Nu sunt vaccinată și nu sunt adepta vaccinării.

Femeie: Nu m-aș vacina pentru niciuna din variante. M-aș vaccina pentru sănătatea mea, nu pentru 100 de lei și nu pentru accesul în mall.

Bărbat: Pentru nimic. Pentru niciuna dintre cele două variante.

Tânăr: 100 de lei, ha ha. Nu prea merg la mall. 100 de lei ar fi ok.
Reporter: Deci mai degrabă o certitudine...
Tânăr: Ceva fizic. Banii. Da...

Femeie: Ar trebui să fie o alegere personală și nu economică, deci nu ar trebui dat... Fiecare o face pentru el, pentru binele lui.

Femeie: Chiar dacă nu au crescut veniturile, nu banii! Accesul la independență, asta m-ar convinge.

„Bagatelizăm subiectul dacă dăm mititei sau stimulente ca să ne vaccinăm”

Femeie: Oamenii trebuie să fie conștienți că e mai bine în acest moment să se vaccineze, ca să facă o formă mai ușoară.
Reporter: A nu-i lăsa la mall, nu ar fi o soluție?
Femeie: Nu știu, așa cum fumatul interzis în anumite localuri nu te-a făcut să te lași de fumat...

Bărbat: Vaccinarea e o chestiune de conștiință, fiecare trebuie să o facă bazat pe propriile argumente, sau contraargumente. Nu trebuie să existe stimulente materiale pentru a te vaccina sau nu. Bagatelizăm subiectul dacă dăm mititei sau stimulente ca să ne vaccinăm.

Tânăr: Libera lor alegere... ar trebui să primeze.
Reporter: Un stimulent financiar ar fi ok, sau să nu fie lăsați la mall?
Tânăr: Stimulentul financiar e ca și o manipulare, nu mi se pare ok.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri