Cei doi asistenţi medicali de la Spitalul Universitar au renunţat la greva foamei după 17 zile

Data publicării:
salariati spital universitar

Cei doi asistenţi medicali de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti aflaţi de 17 zile în greva foamei în semn de protest faţă de condiţiile din unitatea medicală au decis miercuri să renunţe la protest.

Anunţul a fost făcut de către deputatul USR Emanuel Ungureanu, care spune că cei doi asistenţi medicali, Daniel Simion şi Mariana Luceanu, au ieşit miercuri din greva foamei, după ce ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis doi reprezentanţi ai ministerului care i-au convins pe cei doi să încheie această formă de protest extremă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Motivul pentru care au ales această metodă extremă de protest cei doi asistenţi medicali este unul foarte cunoscut de noi toţi, mizeria, corupţia şi incompetenţa care domină sistemul sanitar. Cei doi asistenţi medicali sunt eroii noştri, ei s-au sacrificat pentru ca la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti condiţiile de îngrijire pentru pacienţi să fie decente. Apreciez faptul că doamna Sorina Pintea a trimis Corpul de Control şi că astăzi a trimis doi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii care i-au convins pe cei doi să încheie această formă de protest extremă", a scris pe Facebook deputatul USR.

Citiţi şi:

Spitalul Universitar. Protestatar: Dna. manager mi-a spus că după greva foamei să fac o cerere de revenire

Directorul economic al Spitalului Universitar și-a dat demisia. Nemulțumiri față de atitudinea managerului

Noi proteste la Spitalul Universitar București. În curtea instituției a apărut un maldăr de aparatură și mobilier vechi

CAMERA ASCUNSĂ la Spitalul Universitar din Bucureşti: Mizerie şi pacienţi uitaţi cu orele pe targă pe holuri

Asistent medical de la Spitalul Universitar, amenințat pentru că a publicat o imagine cu o masă de operații

FOTO. La câteva ore după dezvăluirile angajaților de la Spitalul Universitar, s-a făcut aprovizionarea

VIDEO. Reacția managerului Spitalului Universitar, când angajații au vrut să-i spună în direct nemulțumirile

„Intră muștele de la morgă în blocul operator”! Dezvăluiri șocante despre condițiile în care se lucrează la Spitalul Universitar

Mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală au protestat, începând din 6 august, în curtea unităţii medicale, reclamând că nu au materiale sanitare sau de curăţenie şi că riscul pentru pacienţi de a dezvolta infecţii este mare. În plus, asistenţii spuneau că li s-a impus să aleagă între vouchere de vacanţă şi sporuri, acuzându-l pe managerul Adriana Nica de lipsa investiţiilor, deşi fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii sunt suficient de mari.

De asemenea, doi dintre asistenţi, Daniel Simion şi Mariana Luceanu, au intrat în greva foamei.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a anunţat atunci că va face verificări la Spitalul Universitar pentru a vedea modul în care au fost folosiţi banii alocaţi, în timp ce directorul economic al instituţiei medicale, Liana Păuleanu, a demisionat din funcţie.

Avocatul Poporului a anunţat miercuri că va face o anchetă privind condiţiile de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, semnalate de asistenţii medicali aflaţi în greva foamei. De asemenea, instituţia spune că vor fi avute în vedere informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora un protestatar rănit la manifestaţia din Piaţa Victoriei, din 10 august, ar fi contactat o bacterie după intervenţia chirurgicală făcută la unitatea medicală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri