Cererea de vaccinare în Prahova s-a triplat. Autoritățile recomandă programarea

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat este vaccinat de un cadru medical.
Cererea de vaccinare în județul Prahova s-a triplat în ultima săptămână. Foto: Profimedia

Cererea de vaccinare în județul Prahova s-a triplat în ultima săptămână, a anunțat marți Prefectura, care le recomandă oamenilor să se programeze pentru a evita aglomerațiile la centrele de vaccinare, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, în ultima săptămână solicitările din centrele de vaccinare au crescut de trei ori.

Prefectura și și Direcția de Sănătate Publică Prahova recomandă oamenilor să acceseze platforma națională de programare pentru înregistrare. Acest lucru este recomandat pentru a evita aglomerarea din centrele de vaccinare și pentru ca personalul medical să poată asigura dozele necesare tuturor celor care doresc să se vaccineze.

„Direcția de Sănătate Publică Prahova comunică faptul că procedura de până acum presupunea ca centrele de vaccinare să transmită necesarul în zilele de vineri pentru săptămâna următoare, astfel încât dozele de vaccin solicitate să fie distribuite în zilele de marți. Numărul mare de cereri din centrele de vaccinare înregistrat în ultimele zile a determinat medicii coordonatori să solicite suplimentarea numărului de doze într-un termen foarte scurt. Astfel, până la distribuirea dozelor solicitate din depozitul DSP, persoanele care s-au prezentat pentru vaccinare direct cu buletinul, au fost reprogramate”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, persoanele programate pe platformă în prealabil au prioritate.

În județul Prahova sunt deschise 23 de centre de vaccinare. De la începutul campaniei de vaccinare până luni, în județul Prahova a fost administrat un număr total de 451.141 de doze. În perioada 19- 25 octombrie 2021 au fost administrate 26.590 de doze, cu 10.518 doze în plus față de săptămâna anterioară.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri