Chemoembolizarea hepatică cu microsfere absorbabile pentru tratamentul paliativ al tumorilor hepatice

Data actualizării: Data publicării:
Chemoembolizare_digi24 Articol sustinut de SANADOR

Chemoembolizarea cu ajutorul microsferelor absorbabile este principala metodă de tratament minim invaziv în cazul tumorilor hepatice inoperabile, cu rezultate dovedite în peste 85% din cazuri.

Procedura presupune injectarea unor microsfere încărcate cu substanțe chimioterapice în arterele din ficat care alimentează cu sânge tumora hepatică. Acestea opresc alimentarea cu sânge la nivelul tumorii și o distrug din interior. Întreaga intervenție este făcută sub anestezie locală.

Principalele avantaje ale chemoembolizării hepatice cu microsfere absorbabile sunt:

  • Tratament țintit doar la nivelul tumorilor din ficat și toxicitate redusă la nivelul celorlalte organe;

  • Efecte secundare mult mai mici comparativ cu chimioterpia convențională;

  • Externare rapidă, în doar 24 de ore de la intervenție.

Primele intervenții de chemoembolizare hepatică din România au fost efectuate, în premieră, la Sanador, în anul 2012. De atunci și până în prezent au fost efectuate 1.700 de astfel de intervenții.

În 2016, Spitalul Clinic Sanador, cel mai mare spital clinic privat din țară, a primit certificarea de centru de excelență în chemoembolizări hepatice cu microsfere absorbabile Tandem, sub coordonarea Conf. Dr. Bogdan Popa, medic primar Radiologie intervențională și președintele Societății de Radiologie și Imagistică Medicală din România. Această diplomă de excelență atestă faptul că tratamentul intervențional al tumorilor hepatice este realizat la Sanador conform standardelor internaționale, respectând toate protocoalele.

De asemenea, Sanador este singurul centru din România atestat internațional pentru pregătirea în chemoembolizare hepatică. Periodic, Conf. Dr. Bogdan Popa susține ateliere internaționale și sesiuni practice de instruire în procedura de chemoembolizare hepatică cu microsfere absorbabile, pentru medici din afara țării.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre procedura de chemoembolizare hepatică cu microsfere absorbabile, accesează site-ul Sanador, iar pentru programare sună la 021 9699, call center disponibil nonstop.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri