Chestionarul pacientului se mută de pe hârtie pe sms

Data actualizării: Data publicării:
spital crop

Ministerul Sănătăţii schimbă regulile în privinţa chestionarului pe care pacienţii ar trebui să îl completeze la externarea din spital. Până acum, aceştia răspundeau la întrebările dintr-un formular, în prezenţa medicilor. Gradul de satisfacţie era de aproape 98%. Pe viitor, răspunsurile vor fi date prin SMS sau prin email. Vor fi confidenţiale, susţine ministrul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: „Noul mecanism de feedback este foarte simplu. Atunci când pleci de la spital primeşti un sms cu câteva întrebări. Poţi să răspunzi prin sms sau online.”

Pacienţii acordă note între 1 şi 4 pentru serviciile medicale oferite, implicarea cadrelor medicale şi curăţenia din spital. Vor fi întrebaţi dacă a fost nevoie să cumpere medicamente sau materiale sanitare şi dacă li s-au explicat clar diagnosticul şi tratamentul. Nu în ultimul rând, pot semnala cazuri de corupţie, care vor fi analizate de Compartimentul de Integritate, spune ministrul Sănătăţii.

Smărăndiţa Cotarcea, medic: „Starea ta e mai bună dupp externare? Cred ca e singura întrebare care ar trebui pusă pacientului. Atât îi roade pe responsabilii din minister, care e părerea pacientului. Câte spitale sunt în zonă, care e timpul de lucru, personalul angrenat, condiţiile oferite pacienţilor, care sunt banii alocaţi şi medicaţia pe care se contează, nimic din toate acestea nu intră în atenţia lor.”

Rezultatele chestionarului vor fi publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi vor conta la evaluarea fiecărui spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri