Chirurgia robotică, un indicator pe scara performanței în chirurgie

Data actualizării: Data publicării:
Poza principala Articol sustinut de SANADOR

Atunci când un spital își propune să fie cel mai sus pe scara performanței profesionale și a complexității gamei de procedee pe care le poate efectua, este obligat să includă chirurgia robotică în arsenalul terapeutic.

Spitalul Clinic Sanador are în dotare cel mai performant sistem de chirurgie robotică din lume, da Vinci Xi. Acesta este utilizat în intervenții cu un grad mare de complexitate de o echipă de medici de elită, care îi include pe Prof. Dr. Irinel Popescu, inițiatorul și promotorul chirurgiei robotice în România, Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției de Chirurgie Generală din Spitalul Clinic Sanador, și Dr. Teodor Buliga, medic primar Chirurgie generală.

Procedurile chirurgicale care pot fi realizate robotic, din sfera chirurgiei generale, includ: rezecțiile de colon, rezecțiile de rect, chirurgia bariatrică, tratamentul herniilor inghinale și ventrale, gastrectomiile, tratamentul herniilor hiatale și al bolii de reflux gastroesofagian, cura achalaziei, chirurgia pancreasului, chirurgia splinei. Din sfera ginecologiei, se adaugă histerectomiile (pentru tumori benigne sau maligne), miomectomiile, chirurgia endometriozei. În urologie, intervenția robotică este de primă intenție în prostatectomii (chirurgia prostatei), dar este recomandată și pentru nefrectomii parțiale sau totale, excizii ale chisturilor, cistectomie sau pieloplastie.

Află mai multe despre chirurgia robotică practicată la Spitalul Clinic Sanador

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri