Cine sunt cei care au lansat campania de dezinformare despre vaccinuri

Data publicării:
antivaccinisti

Mai multe broșuri și pliante cu mesaje anti-vaccinare au fost distribuite în căsuțele poștale ale locuitorilor din București. Pliantele poartă siglele Ministerului Sănătății, UNICEF și Organizației Mondiale a Sănătății și promovează mesaje false: „Vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați. Oferă copilului tău o șansă la viață sănătoasă”, scrie pe unul dintre pliante. Cele trei instituții s-au delimitat de această campania și au condamnat-o. Jurnalistul Vlad Mixich a scris că cei trei care au lansat campania „poartă răspundere penală”.

„Situația pliantelor anti-vaccinare pe care a fost FALS trecută sigla Organizației Mondiale a Sănătății, a UNICEF și a Ministerului Sănătății este simplă: folosirea abuzivă a acestor însemne se încadrează la două articole din Codul Penal. Cum toate cele 3 instituții au anunțat deja că siglele lor sunt folosite abuziv/fără acordul lor pentru a răspândi informații false, membrii Consiliului Director al asociației care a făcut asta, Depner Ditta, Stoian George Daniel și Iordache Dan, poartă răspundere penală”, arată jurnalistul Vlad Mixich.

El adaugă că cei trei „sigur că se vor victimiza” și că „nu e vorba despre ce cred ei cu privire la vaccinare, ci despre faptul că asociația pe care ei o conduc dezinformează și manipulează gros părinții folosind siglele unor instituții naționale și internaționale de la care nu au primit niciun acord”.

„Păstrând proporțiile și umorul, e ca și cum eu aș pune între ghilimele afirmația "Sunt vaccinată și mi-am vaccinat și copiii" și sub ea aș scrie: Olivia Steer susținută de Donald Trump și Vladimir Putin. Foarte corectă reacția ministrului Sănătății: "Vom face plângere penală". Simplu. În imagine îi aveți pe doi dintre cei 3 indivizi care fac porcăriile astea. Dacă întâmplător vă intersectați cu ei pe stradă îndepărtați-vă imediat: nu știți cum și când poza sau semnătura voastră va apărea pe un pliant cu/și despre părți de chinezi mici care sunt amestecate în pastile de #mafia #aspirinei”, adaugă Mixich.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiți și

Ministerul Sănătăţii: Vaccinurile utilizate în România sunt sigure şi eficace

UNICEF reacționează la campania de dezinformare: Încurajăm toți părinții să își vaccineze copiii

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri