Clinică de 9 milioane de euro unde nu lucrează decât trei medici

Data publicării:
clinica cardio

Craiova are o clinică de cardiologie care a costat 9 milioane de euro, însă acolo lucrează doar... trei medici. Ar mai nevoie de cel puţin patru, doar că posturile sunt blocate de birocraţie. Asta înseamnă că într-un caz precum cel al actorului Florin Busuioc, şansele de supravieţuire sunt reduse.

În aprilie anul acesta, baritonul Mircea Tudora se prăbuşea pe scările Filarmonicii din Craiova, după o repetiţie. Aceiaşi oameni care i-au sărit în ajutor şi actorului Florin Busuioc, zilele trecute, au încercat să-l resusciteze şi pe el.

Dânsul era inconștient în momentul acela nu am știut cum să reacționăm în primă fază, am sunat la SMURD”, a povestit recuziterul Alexandru Ciuică.

Cei de la SMURD, cei care l-au resuscitat au făcut tot posibilul. Jos pălăria! Le mulțumesc din suflet. Deși trebuiau să oprească resuscitarea la 40 de minute nu au făcut asta, au continuat să-l resusciteze și la 53 de minute de resuscitare i-a repornit inima. El a luptat, și-a dorit să trăiască”, a povestit Ana Tudora, soția baritonului decedat.

De la Filarmonică, baritonul Mircea Tudora a fost dus la Spitalul de Urgență Craiova unde s-a decis transferul în capitală cu o ambulanță. Din nefericire s-a stins din viață pe drum.

La două săptămâni distanţă, era inaugurată Clinica de Cardiologie din Craiova - o investiţie de 9 milioane de euro. Prima intervenţie s-a făcut abia după două luni.

În prezent, doar doi medici specialişti şi un rezident lucrează acolo. În noaptea în care actorul Florin Busuioc a avut nevoie de ajutorul doctorilor, au venit de acasă nu doar angajaţii clinicii, ci şi cardiologii spitalului judeţean.

Este neapărat nevoie de personal. Pentru că oamenii aştia nu o pot face zi de zi, din oră în oră, au nişte limite fizice”, spune dr. Constantin Militaru, medic primar cardiologie.

Soluţia ar fi deblocarea a patru posturi, pentru care e nevoie de o hotărâre de guvern.

10 iulie 2018. Am cerut posturi, mi s-au aprobat și de atunci aștept să-mi trimită bugetul pentru posturi”, a declarat dr. Octavian Istrătoaie, medic primar cardiologie.

S-a făcut solicitarea şi urmează să se facă un memorandum la nivel naţional”, spunea în septembrie ministrul sănătății, Sorina Pintea, care promitea ca în maximum două luni problema să fie rezolvată și unitatea să funcționeze la întreaga capacitate.

Lumea s-a cam săturat de mers la București, de mers la Timișoara și sunt totuși două milioane și ceva de locuitori în această regiune”, recunoaște președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri