Video Coadă uriașă la Institutul Oncologic din Cluj. Sute de persoane așteaptă ore întregi să-și facă testul COVID

Data actualizării: Data publicării:
cluj pacienti onco digi

Coadă de sute de persoane la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Oamenii au venit încă de dimineață pentru a fi testați de COVID-19. Astfel s-au format rânduri fără a se respecta distanțarea socială.

Managerul institutului spune că afluxul persoanelor crește pe zi ce trece și că în 4 zile au venit aproape 2.000 de persoane pentru a se testa.

Acesta a adăugat că toți oamenii sunt programați și respectă toate măsurile de prevenție. Cu toate acestea, imaginile surprinse de un telespectator Digi 24 arată exact contrariul: mulți oameni se îngrămădesc în cozile de sute de metri și la intrarea în unitate.

Pacienții oncologici sunt veniți din mai multe județe și își reiau tratamentele întrerupte pe durata stării de urgență, când nu au putut merge la spital, sau au fost programați pentru operații.

Am venit cu soția care are o tumoare și trebuie să facă tratamentul la trei săptămâni. Iar cu o zi înainte trebuie să facă testul COVID. Am stat 3 ore la cortul unde se face testul, iar după o oră ni s-a spus să mergem la alt cort, iar toată lumea s-a îngrămădit dincolo, nu s-a mai respectat nimic, nicio ordine și nicio distanță”, a spus un bărbat, citat de Mediafax.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, spune că problema este cauzată de faptul că la Institutul Oncologic vin peste 500 de persoane pe zi, majoritatea din alte județe, care trebuie să intre la triajul epidemiologic.

În ultima perioadă oamenii s-au tratat în zonele de unde provin, dar acum au revenit pentru continuarea tratamentelor”, a adăugat el.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri