#Colectiv: „Avem de toate”. Cum vede Raed Arafat, după doi ani, deciziile privind răniții

Data publicării:
ARAFAT

Pacienţii pot fi victime ale infecţiilor şi în spitale din străinătate, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Invitat în emisiunea „În faţa ta"”, secretarul de stat în MAI a recunoscut, totuşi, că situaţia din sistemul sanitar românesc este gravă.

Infrastructura medicală nu face faţă şi ar fi trebuit schimbată de mult timp, spune acesta.

Raed Arafat: Problema infecţiilor nosocomiale este o problemă care nu este rezervată României. Fiecare ţară are, din păcate, monştrii ei ca şi infecţii nosocomiale. S-a întâmplat în Anglia să închidă secţii şi să schimbe tencuiala pentru infecţii nosocomiale.

Moderator: Credeţi că ne comparăm în acest moment cu Anglia, Germania, Belgia, Austria?

Raed Arafat: Nu ne comparăm pentru că infrastructura noastră e şubredă şi trebuia schimbată de mult.

Moderator: O declaraţie care apare des în spaţiul public este cea dată de ministrul Sănătăţii de atunci, Nicolae Bănicioiu, care spunea că avem de toate. Acum, uitându-vă în urmă, credeţi că în acel moment aveam de toate, să-i tratăm pe marii arşi de la Colectiv în România?

Raed Arafat: Pentru prima faza, adică faza acută, de primele o zi-două, spitalele, cel puţin asta s-a zis, că la acest moment, da, facem faţă. Dar nimeni nu cred că la un moment a zis că facem faţă în sensul că îi ţinem aici şi nu mutăm pe nimeni afară.

Urmăriți AICI interviul integral.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri