Condiții dezastruoase la Oftalmologie în Cluj-Napoca. Deputat USR: Medicii fac afaceri pe spatele bolnavilor

Data actualizării: Data publicării:
oftalmologie cluj

Imagini de coşmar la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Judeţean Cluj-Napoca. Infrastructura medicală este la pământ, parcă din secolul trecut. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a filmat înăuntrul spitalului. Ce a descoperit acolo e de-a dreptul scandalos. El a spus, în acest context, că cei responsabili de sănătatea românilor ar trebui forțați să se trateze în astfel de condiții: „Nu există altă formă de reponsabilizare decât să stai în exact aceleași condiții.”

Mucegaiul a invadat pereţii saloanelor, mobilierul este aproape distrus, iar infiltraţiile de apă au dus la putrezirea acoperişului.

Pereţii sunt crăpaţi, iar toaletele – ruginite.

Emanuel Ungureanu vine cu acuzaţii grave şi la adresa medicilor. Parlamentarul spune că pacienţii de la oftalmologie sunt nevoiţi să-şi cumpere toate materialele pentru operaţii de la magazinele unor medici care lucrează în acest spital.

Emanuel Ungureanu a precizat că a filmat condițiile din clinica de Oftalmologie pentru că tatăl său a fost internat acolo.

Pacientul „trece prin experiența jegului. O clădire din alt secol, care este complet distrusă, saloanele au câte șapte paturi. Toaleta este la capătul culoarelui și veșnic nu are nici hârtie igienică, nu are nici dezinfectant de mâini, nici hârtie”, a spus deputatul USR, duminică dimineață, la Digi24.

„Ce este foarte dramatic pentru cei care trebuie să suporte o intervenție de schimbare de cristalin, pacienții vin în spital cu kitul complet, adică își cumpără absolut tot, și câmpul pentru operație și lama cu care se taie, și serul și cristalinul. Medicii din acest spital plătesc doar manopera. Ce este trist, așa cum se întâmplă și la Spitalul CFR, o parte dintre medici au făcut cabinete private în care vând ei aceste cristalinuri cu adaosuri comerciale speciale. Dacă vreți, șpaga nu se mai dă în spital, se dă prin aceste adaosuri comerciale”, a adăugat parlamentarul.

„Capcana este clară, vrei să te operezi: astea sunt condițiile. Nu vă spun cum arată mâncarea. Imaginile sunt concludente, o rușine pentru Spitalul Județean Cluj. Nu este singura clinică într-o stare avansată de degradare, clujenii știu cum arată la Chirurgie 2. Starea este și de degradare umană, a conducerii spitalului și a celor care ar trebui să fie responsabili din administrația județeană”, a subliniat el.

Iordache: Nu e nicio diferenţă între cum sunt trataţi pacienţii într-un spital privat şi unul de stat. Ungureanu: O formă de tupeu incredibilă

Întrebat despre afirmația făcută de Florin Iordache, deputat PSD, în contextul spitalizării lui Liviu Dragnea într-o clinică privată, că sunt aceleași condiții în spitalele de stat și cele particulare, deputatul USR a spus că este „o formă de tupeu incredibilă”.

„Este o formă de tupeu incredibilă pe care o practică pesediștii de foarte mulți ani, nu doar ei, din păcate. Este o formă de sfidare la adresa bolnavilor, care sunt tratați în condiții mizere. (...) Cred că parlamentarii în mod special, guvernanții, ar trebui să fie obligați să fie tratați în aceste spitale. Sigur că o să se spună că nu se poate da o lege, că e discrimiare, că fiecare pacient își poate alege medicul și locul în care merge, dar nu există altă formă de reponsabilizare decât să stai în exact aceleași condiții, care sunt mai proaste decât cele din închisori și vedeți cât de multe eforturi face acest grup mafiot să creeze condiții pentru deținuți. Dar pentru deținuții din spitale cine creează condiții?”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR: Guvernanții ar trebui să fie obligați să fie tratați în aceste spitale. Nu există altă formă de reponsabilizare decât să stai în exact aceleași condiții

„Eu cred că toți cei care își bat joc de sănătatea românilor ar trebui să fie închiși acolo forțat, nu există o închisoare mai bună decât acea clinică”, a subliniat el.
Deputatul a mai spus că un cristalin costă între 2.000 și 2.500 de lei, în funcție de claritatea lui.

„Și încă ceva, pe secția ATI de la Chirurgie 1 nu sunt mănuși suficiente sterile. Atenție, pe anestezie. Nu există materiale fundamentale, medicii improvizează și pentru că unii au salarii foarte mari au început să se plângă mai puțin pentru că, nu-i așa, dacă salariul tău e bun, la un moment dat încetezi să te mai gândești că ai în grijă un pacient și dacă nu ai aceste materiele riști, nu? Infecții nosocomiale”, a atras atenția deputatul.

„Asta e marea problemă a spitalelor din Cluj, ca peste tot, la neurochirurgie se fac intervenții foarte importante. Când ajung pe ATI, pacienții se infectează și mor pe capete și nu se întâmplă doar acoțo, se întâmplă în toate clinicile din Cluj”, a menționat Emanuel Ungureanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri