Constantin Bălăceanu Stolnici recomandă Guvernului să susţină cercetarea în domeniul canabisului medical

Data actualizării: Data publicării:
balaceanu stolnici captura youtube2

Preşedintele CIADO România, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, recomandă Guvernului să susţină cercetarea în domeniul canabisului medical şi să creeze un cadru legislativ prin care bolnavii să aibă acces la aceste tratamente în siguranţă, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

balaceanu stolnici captura youtube
Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici. Foto: captură YouTube

Preşedintele CIADO România, acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, recomandă Guvernului să susţină cercetarea în domeniul canabisului medical şi să creeze un cadru legislativ prin care bolnavii să aibă acces la aceste tratamente în siguranţă. Ţinând cont că şi morfina este legal folosită în diminuarea durerilor pacienţilor aflaţi în forme terminale ale unor boli, considerăm că acest pas de analizare a oportunităţii legalizării produselor medicale pe bază de marijuana în scop terapeutic, făcut de Ministerul Sănătăţii, nu poate fi decât salutat”, se arată în comunicat.

CIADO subliniază că precizările sale se referă la „produse medicale pe bază de marijuana”, şi nu la marijuana sub formă de joint-uri.

În calitate de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale Antidrog, am solicitat directorului CIADO - dl Lazăr Gigel, precum şi specialiştilor Agenţiei Naţionale Antidrog să fie realizat un meta-studiu privind beneficiile potenţiale şi detrimentele posibile ale consumului de canabis”, a spus Constantin Bălăceanu Stolnici.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus miercuri că un grup de lucru analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal pentru anumite patologii, adăugând că orice terapie care vine în ajutorul pacienţilor va fi luată în discuţie.

Ieri (marţi - n.r.) a fost prima întâlnire a unui grup de lucru care analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal pentru anumite patologii, terapii adjuvante pentru bolnavii cronici, oncologie, epilepsie, boli rare. A fost o primă întâlnire şi analizăm această posibilitate. Orice terapie care ajută pentru pacienţi va fi luată în discuţie”, a spus ministrul Sănătăţii la Europa FM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri