Control la Spitalul Elias. Sorina Pintea: Dacă va trebui să merg în fiecare spital din țară asta, o voi face

Data actualizării: Data publicării:
sorina pintea - inquam george calin
Foto: InquamPhotos/George Călin

Noi controale în spitale. De această dată este verificat Spitalul Elias din Capitală. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au descins joi dimineaţă şi verifică modul în care este administrat spitalul, mai ales în ceea ce priveşte curăţenia. Până diseara, un raport al inspecţiei va ajunge pe masa ministrului Sănătăţii.

Actualizare 14:40 - Reprezentații spitalului Elias au transmis un comunicat în care menționează că nu au utilizat „materiale neconforme care să pună în pericol siguranţa pacienţilor”.

Spitalul Universitar de Urgenţă Elias arată, după apariţia informaţiilor privind neconformitatea unor materiale sanitare utilizate în blocul operator Ortopedie, că achiziţia materialelor sanitare implicate s-a facut conform legii achiziţiilor publice, prin licitaţie deschisă.

„În procedura de atribuire firma câştigatoare a prezentat materiale sanitare conforme cu caietul de sarcini şi a câştigat licitaţia conform criteriului de atribuire «preţul cel mai scăzut». După încheierea licitaţiei, la prima comandă de materiale sanitare firma câştigatoare a livrat produse conforme cu caietul de sarcini. La livrarea comenzilor ulterioare s-au constatat deficienţe semnalate administraţiei SUU Elias şi Biroului Achiziţii", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Spitalul Elias, notează News.ro.

Conform sursei citate, în urma referatelor de neconformitate Biroul Achiziţii a reziliat contractul cu furnizorul de materiale sanitare.

„Menţionăm că nu am utilizat materiale neconforme care să pună în pericol siguranţa pacienţilor. În prezent spitalul nu are alt contract încheiat pentru materialele sanitare implicate. A fost demarată o procedură de achiziţie de urgenţă, urmând ca în perioada următoare stocul de materiale sanitare necesare să fie acoperit în întregime", mai scrie în comunicat.


„Inspectorii de la DSP s-au autosesizat vizavi de publicarea în presă a unor articole legate de utilizarea unor materilale sanitare, în special în blocul operator, respectiv Ortopedie, care nu ar corespunde din punct de vedere calitativ. Aceste contracte de furnizare au fost reziliate, dar dorim să vedem dacă aceste materiale au fost utilizate și dacă au afectat calitatea actului medical și siguranța pacientului”, dezvăluie Sorina Pintea.

„Am fost azi-noapte și am vizitat spitalul din Tulcea. Cred că sunt niște aspecte care se vor corecta în urma acestor controale. Este vorba de verificarea curățeniei, de măsurile igienice pe care fiecare spital trebuie să le ia. De prea multe ori prezentam imagini cu spitale insalubre, lucruri care țin de echipa managerială de la fiecare spital”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

„Trasmit pacienților să aibă încredere în sistem, pentru că sistemul începe să se miște. Dacă va trebui să merg în fiecare spital din țară asta, o voi face”, precizează ministrul Sănătății.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri