Copii cu pneumonie, ținuți în frig la spital

Data actualizării: Data publicării:
mama spital

Copii bolnavi de astm sau pneumonie sunt ţinuţi în spital la o temperatură de doar 8 grade. Se întâmplă la spitalul din Caransebeş, unde pacienţii dorm cu căciuli pe cap şi îmbrăcaţi ca afară. Furnizorul de gaze a reziliat contractul cu spitalul în vară, din cauza restanţelor, dar până acum nimeni nu a făcut nimic.

Cu căciuli pe cap şi acoperiți cu halate şi pături primite de la asistente - aşa dorm cei 10 copii internați la Pediatrie.

- Aveți cumva în cameră aerotermă?Nu.

- Dar a fost frig?

- Da.

- V-ați acoperit azi noapte?

- Da. Cu două pături.

Scade pe la 8-10 grade, ceea ce este cam rău pentru copii. Majoritatea sunt cu afecțiuni respiratorii şi sigur că numai medicația nu este suficientă. (Reporter: Dumneavoastră aveți pe secție nişte aeroterme?) Nu, pentru că supraîncălzim rețeaua şi riscăm să facem scurt circuite”, spune Rodica Sârbu şef secție Pediatrie.

- Să vii bolnav şi să nu ai căldură e peste aşteptările omului care plăteşte.

Noua conducere a pasat rapid vina pe furnizorul de gaze. Spun că au achitat datoriile de 100.000 de lei încă din vară dar, sătui să primească banii cu întârziere, reprezentanţii companiei ar fi decis să întrerupă colaborarea.

„Suntem la zi cu datoriile, achitate, contractul fiind reziliat cu firma de energie pentru furnizarea gazelor naturale”, afirmă Mihaela Popovici, managerul interimar al Spitalului Carabsebeş.

„Aproape în fiecare an se confruntă cu această problemă. Problema achitării unor arierate şi furnizorul actual de gaze probabil s-a săturat de această situație şi a întrerupt furnizarea”, declară Felix Borcean, primarul oraşului Caransebeş.

Problema nu va fi rezolvată prea repede. Abia acum, primăria a promis că va căuta un nou furnizor de gaze naturale.

Reporterii Digi24 au solicitat o reacţie şi de la furnizorul local de gaze dar nu am primit niciun răspuns până în acest moment.

Spitalul Municipal din Caransebeş are 388 de paturi şi 443 de angajați.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri