Copii feriți de răceală cu leacuri băbești. Cât de eficiente sunt

Data publicării:
amigdale durere gat doctor copil bolnav raceala
FOTO: Shutterstock

Majoritatea părinţilor apelează la leacuri băbeşti pentru a-şi feri copiii de răceală sau gripă. Este concluzia unui studiu realizat în Statele Unite la un spital pentru copii din Michigan.

O mie de părinţi care au copii cu vârste între 5 şi 12 ani au fost intervievaţi. 70% dintre ei au recunoscut că îşi feresc copii de răceală cu ce au învăţat de la bunici şi părinţi.

De exemplu, le dau multe suplimente cu vitamine, deşi nu este demonstrat ştiinţific că ar avea vreun efect în prevenirea răcelii. Aceiaşi părinţi mai spun că le spun copiilor să nu iasă în frig sau cu părul ud afară.

Specialiştii spun că simpla expunere la frig nu este cea care te îmbolnăveşte, ci contactul cu virusurile şi bacteriile care cauzează astfel de infecţii.

Medicii atrag atenţia că singurele metode de prevenţie, despre care s-a demonstrat ştiinţific că dau roade, sunt spălatul frecvent pe mâini, păstrarea igienei personale şi a spaţiilor de locuit, evitarea contactului cu persoanele bolnave, aerisirea spaţiilor în care stăm şi lucrăm.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri