Copil dat afară din cabinetul unui medic de spital, fiindcă era autist

Data publicării:
cabinet medical

Acuzaţii grave la adresa unui medic de la Spitalul Judeţean Ploieşti. O mamă susţine că stomatologul de la camera de gardă a refuzat să-i trateze copilul ajuns la urgenţe cu o durere insuportabilă de măsea, pe motiv că pacientul suferă de autism. Conducerea spitalului a început o anchetă internă, după ce mama a postat pe facebook imaginile pe care le-a filmat în momentul în care a fost dată afară din cabinet.

„Eu vreau s-o întreb pe doamna doctor de ce mă dă afară.

Hai, vă rog eu frumos, ieşiţi afară!

Mă daţi afară, da? Suntem într-un spital judeţean, sunt dată afară cu un copil autist. Nu vrea să-l trateze pentru că este autist. Se poate aşa ceva?

Haideţi doamnă, vă rugăm frumos...”

Femeia susţine că a mers cu fiul ei în vârstă de 17 ani la medicul stomatolog, din cauza unui abces. În timpul consultaţiei, atitudinea cadrului medical, spune femeia, s-a schimbat brusc, când aceasta a aflat că pacientul suferă de autism.

Mama băiatului: „A ţipat cumva la copil să se aşeze cu capul cum voia dânsa, copilul n-a înţeles ţipătul acela, i-am explicat eu că trebuie să se aşeze mai jos.

Copilul a scos un sunet, probabil de durere că l-a atins puţin. Dânsa a luat acel instrument, l-a aruncat, după care a spus "Nu! Eu nu pot să îl tratez, pentru că copilul suferă de autism. "

Nici măcar un calmant nu a vrut să-i mai facă”.

Revoltată de comportamentul medicului, femeia a scos telefonul mobil şi a început să filmeze.

Conducerea Spitalului Judeţean Ploieşti a demarat o anchetă internă. Primele concluzii sunt că adevărul e undeva la mijloc.

Andrei Ilinca, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Ploieşti: „Pacientul a fost admis în spaţiul de consultaţie, a fost consultat şi medicul a considerat necesar să-i scrie o reţetă. Este vorba aici de un caz clar întâlnit frecvent în urgenţă în care un aparţinător, repectiv un pacient încearcă să-i indice unui medic o anumită conduită terapeutică”.

Reprezentanţii asociaţilor ce luptă pentru drepturile celor diagnosticaţi cu autism spun că nu este prima dată când medicii refuză să-i trateze pe copiii care suferă de această afecţiune.

Diana Onţoiu, presedintele asociaţiei Curcubeul autismului Prahova: „Toţi ne trimit la Bucureşti, asta se întâmplă caz general în Ploieşti. Şi o analiză de sânge dacă vrei să faci ne trimit în altă parte. Băiatul are 17 ani, este nonverbal şi cu toate acestea înţelege absolut totul. Sunt convinsă că s-a purtat ireproşabil acolo”.

Mama tânărului pacient nu a depus nicio plângere în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri