Corpul de control al MS, verificări la Spitalul „Marie Curie”

Data actualizării: Data publicării:
sectie copii marie curie

Corpul de control al Ministerului Sănătății fac verificări la spitalul „Marie Curie” din Capitală, în contextul acuzațiile aduse medicului Gheorghe Burnei, care ar fi făcut experimente pe mai mulți copii. Inspectorii Corpului de Control au început controlul la programul de protezare al spitalului. 

Medicul Gheorghe Burnei a fost pus sub acuzare pentru luare de mită şi este suspectat că a făcut experimente pe copii folosind dispozitive medicale confecţionate artizanal, oase de vită fierte şi filtre de tanc, în condiţiile în care spitalul punea la dispoziţie proteze omologate.

Verificările Corpului de Control au fost dispuse după ce procurorii care fac ancheta în cazul medicului Gheorghe Burnei, şeful secţiei de Ortopedie de la Spitalul „Marie Curie” au arătat că acesta a făcut experimente pe copii şi ar fi folosit, în unele transplanturi, dispozitive medicale confecţionate artizanal, oase de vită fierte şi filtre de tanc, în condiţiile în care spitalul punea la dispoziţie proteze omologate.

De asemenea, și Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în cazul lui Gheorghe Burnei, în legătură cu eventuale încălcări ale codului de deontologie medicală. 

La Spitalul “Marie Curie” sunt, miercuri, şi poliţişti şi procurori, care fac din nou percheziţii, în birouri din secţia de Ortopedie. Medicul Gheorghe Burnei, aflat în arest la domiciliu, a fost adus la spital pentru a fi prezent la percheziţii. 

Medicul Gheorghe Burnei este în arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că, în perioada 26 octombrie - 24 noiembrie, medicul Gheorghe Burnei a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul „Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei şi 1.350 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri