Crimă inexplicabilă urmată de sinucidere la Spitalul Judeţean din Slatina

Data actualizării: Data publicării:
spitalul judetean slatina
Foto: Google Maps

O crimă inexplicabilă momentan s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la secţia de Psihiatrie de la Spitalul Judeţean din Slatina. Un infirmier şi-a înjunghiat colega, o asistentă, şi apoi s-a sinucis. Totul s-a petrecut în timpul serviciului. 

Cătălin Rotea, managerul spitalului, a declarat la Digi24 că faptele s-au petrecut undeva în jurul orelor 1:00 -2:00 dimineața, pe secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina și că a existat un „incident”, „probabil de natură personală”, între doi angajați ai spitalului, un infirmier și o asistentă, într-o sală de tratamente pe care au blocat-o pe interior. 

Procurorul de caz și serviciul de medicină legală au constatat decesul ambelor persoane, care aveau mai multe plăgi prin înjunghiere.

Asistenta lucra din 2002 la spital, iar infirmierul din 1993-1994. Niciunul dintre ei nu dăduse semne de comportament ciudat, prin urmare, această speță este inexplicabilă, a spus managerul spitalului.

În jurul orei 1.30, asistenta care se afla în tură de noapte pe secția respectivă a constatat că ușa este blocată. Au sunat la ambulanță și la poliție, iar pompierii sunt cei care au spart ușa, a povestit managerul, care a precizat că el a ajuns la spital în jurul orei 2:30, odată cu procurorul de caz și serviciul de medicină legală.

După ce asistentele și medicul de gardă au dat declarații, managerul a dat dispoziții să fie înlocuită toată tura, astfel încât actul medical să nu fie afectat de șocul psihic, normal, prin care treceau aceste persoane. Pacienții nu au avut cunoștință de ceea ce s-a întâmplat, majoritatea dormeau, iar persoanele care au avut nevoie să meargă la toaletă au fost direcționate către alt etaj, a precizat Cătălin Rotea la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri