Sari la conținut
News Alert

Criza imunoglobulinei. Decizia lui Tudose în privința ministrului Sănătății

Premierul Mihai Tudose a anunțat decizia pe care a luat-o în privința ministrului Sănătății, Florian Bodog, criticat în urma crizei de imunoglobulină. Șeful Executivului a spus și care este soluția pentru ca acest medicament să se găsească în spitale.

170630_TUDOSE_GUVERN_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tudose spune că nu îl remaniază pe Florian Bodog.

„Am avut o discuţie astăzi, am cerut lămuriri, se pare că au şi găsit măsuri pentru asta - suspendarea taxei clawback pentru acea gamă”, a precizat Mihai Tudose.

Întrebat dacă se va rezolva astfel problema, şeful Executivului a replicat: „Ei aşa spun, toţi din sistem”.

Luni, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus că, în noaptea de duminică spre luni, au plecat către unităţile spitaliceşti din ţară 2.200 de flacoane de Pentaglobin, care să rezolve problema urgentă a lipsei de imunoglobulină. Bodog a mai spus că problema a apărut încă de anul trecut, când ministerul era condus de Vlad Voiculescu, „ministrul Facebook” şi i-a transms acestuia că „pacienţii nu se tratează cu like-uri sau hashtag-uri, nu se operează cu share-uri”, potrivit News.ro.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat, sâmbătă, într-o postare pe Facebook că o femeie a murit la Spitalul Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină şi că nu este singurul caz grav. Voiculescu adăuga că ministerul cunoştea situaţia, inclusiv cazul acestei femei.

Ministerul Sănătăţii anunţa, în 9 noiembrie, în urma unei întâlniri a ministrului Florian Bodog cu producătorii de imunoglobulină, că aceştia au dat asigurări că la jumătatea lunii pe piaţă vor intra 900 de flacoane de imunoglobulină utilizată la tratarea imunodeficienţelor primare, fiind în derulare negocieri pentru un nou lot în luna decembrie.

Pe aceeași temă