CTP: Văd că au revenit amenzile. Ce zice omul polițistului? Consumă-ți pixul de pomană că vine prietena mea doamna Weber și mă rezolvă

Data publicării:
politisti control
Foto: Inquam Photos / George Călin

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre efectele actualelor amenzi, după ce, de curând, populația a văzut cum Curtea Constituțională, la propunerea doamnei Weber, Avocatul Poporului, a anulat toate amenzile date în perioada stării de urgență. „Probabil că oamenii spun – când polițistul scrie amenda – „Scrie, bă, acolo, consumă-ți pixul de pomană, că oricum n-o să-ți plătesc!”. „Că vine prietena mea doamna Weber și mă rezolvă!”, a spus gazetarul. CTP a făcut referire în dialogul cu Claudiu Pândaru și la cei care nu poartă mască. 

Cristian Tudor Popescu, despre cei care nu poartă mască: Nu poți să faci altceva decât să îi spui. Să încerci să îi explici omului, păstrând distanța fizică de un metru și jumătate, că nu e bine ce face.

Calm, să îi spui: „Măi omule, în felul acesta poți să te infectezi tu și, mai grav, dacă ești deja purtător de virus, poți să infectezi niște oameni care nu au nicio vină. Nu te gândești? Poți să iei virusul și să te duci cu el acasă, la tine în familie. Nu te gândești la lucrurile astea?”.

Dar mai mult nu ai ce să-i faci! Că nu poți să te năpustești asupra lui să-i pui o mască pe față.

Eventual poate să fie silit să facă asta de niște organe de ordine, îndreptățite, dar de către mine ca cetățean, nu.

Claudiu Pândaru: Autoritățile, de când suntem în starea de alertă, nu de urgență, credeți că au mai coborât tonul?

Cristian Tudor Popescu: Da, sigur că da! A fost un moment de ezitare, după renunțarea la starea de urgență și intrarea în stare de alertă, știm foarte bine în ce condiții, cu câte ezitări, aiureli... A fost un moment în care polițiștii, autoritățile au ezitat, dar acum văd că au revenit.

Văd că se dau foarte multe amenzi. Am înțeles că s-au dat în ultimele 24 de ore o mie și ceva de amenzi.

Întrebarea este ce efect au aceste amenzi? Care amenzi? Că amenzile din starea de urgență au fost anulate toate de Curtea Constituțională și de Avocatul Poporului. Au fost anulate!

Și atunci, ce amenzi se dau acum? Probabil că oamenii spun – când polițistul scrie amenda – „Scrie, bă, acolo, consumă-ți pixul de pomană, că oricum n-o să-ți plătesc!”. „Că vine prietena mea doamna Weber și mă rezolvă!”.

A și rezolvat împreună cu Curtea Constituțională. Deci nu știu ce efect mai au și ce realitate mai au aceste amenzi, alta decât un consum de hârtie și de copie făcută cu indigoul...

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri