Cum a ajuns un pacient la falsul medic ortoped: A fost singurul care l-a primit după 20.30

Data publicării:
medic

Apar noi detalii în dosarul ortopedului fals, arestat preventiv în urmă cu două zile. Foşti pacienţi dezvăluie cum acesta încerca să-i convingă că ştie meserie: le spunea că a făcut doi ani de facultate într-unul şi că a terminat studiile de medicină cu notă foarte mare. Un tânăr inginer din Bucureşti spune că s-a lăsat păcălit pentru că medicul avea foarte multe diplome în cabinet şi spunea că este şi chirurg. După ce a aflat că falsul medic a fost arestat preventiv, bărbatul s-a dus la Poliţie, unde a făcut plângere.

Fost pacient: „Avea tot felul de diplome pe pereţi, nu ştiu dacă erau false sau nu... Chiar l-am căutat înainte pe respectivul doctor pe internet dar nu prea găseam. Am devenit puţin gânditor, dar am zis totuşi e doctor, am mers pe încredere, nu aveam ce să fac.

Avea halat domnul doctor, ochelari bineînţeles. Mi-a zis că a făcut doi ani de facultate într-unul pentru că a terminat facultatea cu notă foarte mare. De medicină. Asta mi-a spus mie.”

Tânărul din reportajul Digi24, care a rugat să îşi fie protejată identitatea, a povestit că a ajuns la presupusul ortoped într-o situaţie de urgenţă. Avea dureri foarte mari la picior si era singurul medic care l-a primit după ora 20:30.

L-a găsit printr-o căutare pe internet. De altfel, clinica lui Ionuţ Marian Grigore apare ca prima recomandare chiar şi acum, dacă scrieţi pe google "ortoped sector 3".

Fost pacient: „M-a consultat superficial, nici măcar nu a vrut să îmi vadă piciorul gol, adică să mă dezbrac de pantaloni. I-am spus: domnul doctor, dar nu vreţi să mă dezbrac, să îmi vedeţi piciorul dacă e julit, zgâriat, vânăt, rupt. Nu, m-a consultat pe deasupra piciorului, mi-a mişcat genunchiul de două ori. Evident, în mintea mea a fost ceva în neregulă. În momentul acela am zis ok, fie”.

Bărbatul spune că presupusul medic i-a recomandat şi 10 şedinţe de fizioterapie, făcute tot de el. Dar care nu l-au ajutat la nimic, pentru că după tratament avea aceleaşi dureri. A rămas însă fără 1.000 de lei în conturi.

Fost pacient: „Făceam nişte exerciţii fizice cu dl Ionuţ Grigore care constau în genuflexiuni, ridicări pe o minge, aplecări. Mă simt folosit, să zic aşa de un om care nu era pregătit pe specializarea respectivă, era fals. Mai bine mergeam la un prieten!”

Ionuţ Marian Grigore a fost prins de poliţişti în urmă cu câteva zile, după ce o femeie i-a făcut plângere. Aceasta spune că l-a plătit pentru mai multe investigaţii medicale, cu rezultatul cărora a mers la un specialist. Acolo a aflat că totul era o improvizaţie.

Deocamdată, doar trei foşti pacienţi l-au reclamat pe presuspusul medic la Secţia 11. Poliţiştii spun, însă, că numărul celor păcăliţi este mult mai mare astfel că se aşteaptă ca în perioada următoare numărul plângerilor să crească.

Poliţiştii si procurorii aşteaptă acum ca autorităţile să spună dacă certificatele şi diplomele cu care Ionuţ Marian Grigore se lăuda în faţa pacienţilor sunt autentice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri