Ce răspunde ministrul Sănătății, întrebat despre moartea unei paciente la două săptămâni de la externare

Data actualizării: Data publicării:
victor-costache

Fiul unei paciente care a murit la două săptămâni de la externare a sesizat Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății în legătură cu modul cum a fost tratată mama sa în spitalul din Pașcani.

Bărbatul a povestit că femeia în vârstă de 88 de ani avea dureri la un genunchi. A ajuns la Spitalul Municipal din Pașcani. El spune că aici nu ar fi beneficiat de tratamentul și îngrijirea adecvate, iar după câteva săptămâni avea răni pe spate, mâinile și picioarele umflate.

Mai mult, femeia era sub tratament sever și permanent după un accident cardio-vascular dar medicamentele nu i-au mai fost administrate cu regularitate, pe motiv că pacienta era mai mult în stare de somnolență.

Aflată în stare critică, bătrâna a fost luată acasă. A venit pe picioarele și a plecat aproape în coma.

Femeia mai trăit două săptămâni, în chinuri. A murit cu zile, crede fiul ei, pe motiv că nu i-au fost administrate medicamentele.

Cazul a ajuns și în atenția Ministerului Sănătății. Jurnaliștii l-au întrebat pe ministrul Victor Costache dacă va lua măsuri. Iată cum a răspuns:

Reporter: Nu știu dacă ați auzit de cazul de la spitalul municipal Pașcani, acolo unde o femeie de 88 de ani a murit după ce a fost internată. A ajuns pentru o simplă durere de picior.

Victor Costache: Haideți să ne focusăm asupra subiectului de azi, deoarece, din păcate, în sănătate sunt foarte multe drame și tragedii care trebuie analizate.

La același spital, în luna noiembrie, a mai fost un caz care a stârnit revoltă, după decesul fulgerător al unui băieţel de şapte ani. Iniţial, copilului i s-a pus diagnosticul de varicelă, context în care medicul de familie i-a prescris antitermice. Familie a spus că starea micuţului s-a agravat în zilele următoare, că a fost dus urgent la spital, unde a murit. Părinţii copilului acuză nepăsarea medicilor şi lipsa aparaturii necesare din spital.

Ulterior, directorul DSP Iași a spus despre acest caz că nu a fost respectat un ordin al Ministerului Sănătății, care prevede că orice caz care ajunge cu ambulanța trebuie tratat întâi în UPU. 

Spitalul din Pașcani a primit o amendă de 20.000 de lei. Ambulanța a primit avertisment scris, iar medicul șef de la urgențe a fost și el amendat cu 4.000 de lei. În acest caz, IPJ Iași a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri