Sari la conținut
News Alert

Cum să procedăm când avem palpitații

Din cauza temperaturilor foarte înalte, după prea multă cafea, dacă alergați, dacă vă bucurați peste măsură sau la emoţii puternice, inima poate da palpitații. 

palpitatii inima durere piept infarct

FOTO: Shutterstock

Ce sunt palpitațiile 

Majoritatea palpitațiilor pe care le simțim sunt simple extrasistole, simple bătăi în plus ale inimii. Extrasistolele sunt niște bătăi anormale ale inimii pe care toți le avem, doar că unii le simțim, alții nu le simțim, nu trebuie să ne alarmeze, sunt fără semnificație patologică.

Palpitațiile sunt simptomele pe care le simțim atunci când avem anumite tulburări de ritm. În ultimul timp, la cabinetele medicale se prezintă foarte mulți tineri cu asemenea probleme, pentru că se doarme foarte puțin, munca este stresantă, se bea foarte multă cafea, cola și energizante. În mod normal, mai mult de cinci cafele pe zi reprezintă un factor de risc pentru inimă”, afirmă medicul Ana-Maria Şerban.

„Aceste palpitații pot apărea și în somn. Există pacienți care sunt treziți noaptea de acestea. De obicei, acel tip de palpitații nu sunt uzuale, sunt legate de o anumită afecțiune. De obicei, afecțiunile tiroidiene duc acolo”, a mai spus Ana-Maria Şerban.

În perioada caldă trebuie să avem grijă mai mult ca oricând să bem suficientă apa, ca să nu apară deshidratarea. La randul ei, deshidratarea duce la scăderea tensiunii, care vine la pachet cu alte simptome, cum ar fi amețeli, senzație de leșin, palpitații, dureri de cap. 

Cum să procedăm când simțim palpitațiile 

De îndată ce simțim o neregularitate a bătăilor inimii, trebuie să stăm jos şi să ridicăm puţin picioarele. E indicat să respirăm adânc şi lent și inima se va calmă şi ritmul va reveni la normal, notează besthealthmag.ca.

Dacă palpitaţiile continuă, un alt remediu este să încercăm să tușim puternic.  Tusea creşte presiunea din piept. Apa rece ajută, de asemenea, în aceste situații. 

Putem de asemenea să folosim apă rece şi pentru a ne stropi pe faţă, şocul ajutându-ne să ne revenim. Dacă la scurt timp, palpitațiile nu încetează, e bine să ne adresăm unui medic,

Un medicament foarte bun în aceste cazuri sunt aspacardinul, sau pananginul. Acestea conțin potasiu și magneziu și mai liniștesc cordul, îi scad gradul de excitabilitate.

Sunt şi situaţii în care persoana care simte aceste bătăi neregulate ale inimii suferă de o afecţiune cardiacă. Și în acest caz trebuie să luăm legătura cu medicul nostru.