Cum se mai pot programa nașterile prin cezariană, după ordinul privind eliberarea spitalelor

Data actualizării: Data publicării:
Australia Celebrates Baby Boom
Foto: GettyImages

Deciziile luate de autorități în privința eliberării spitalelor, în contextul pandemiei de coronavirus, afectează modul în care vor fi făcute nașterile prin cezariană și monitorizarea sarcinilor.

„Se vor face cezariene programate doar în măsura în care indicația necesită o astfel de programare. Vor rămâne doar indicațiile absolute în ceea ce privește programarea cezarienelor, restul se vor face „la cald”. Adică, chiar dacă ai indicație de cezariană, în măsura în care ai semnele de debut de travaliu, intervii pentru naștere”, a explicat la Digi24 Ciprian Pop Began, medic ginecolog la spitalul Elias.

„Este mai greu cu monitorizarea evoluției sarcinii, pentru că monitorizarea se putea face și la spital, cel puțin în trimestrul 3 de sarcină. În măsura în care nu mai ai această posibilitate, trebuie să găsești o clinică încă deschisă și să poată permite monitorizarea sarcinii, mai ales la sarcinile cu o patologie. Aici apare o problemă pentru că am înțeles că se va interzice colaborarea cu o altă clinică față de sistemul de stat. Or, nu văd în ce măsură poți monitoriza sarcina dacă nu ai voie să colaborezi în altă parte și la spital nu ai voie să faci lucrul acesta, monitorizarea sarcinii nefiind o urgență”, a mai spus medicul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri