„Cursa Roz”, un cros caritabil pentru femeile cu cancer mamar

Data actualizării: Data publicării:
cros2

Un cros în sprijinul femeilor care suferă de cancer mamar a adunat sute de oameni, de toate vârstele. Cursa Roz a adus în atenţia tuturor, suferinţa femeilor confruntate cu această cruntă boală. Doar anul trecut au fost diagnosticate peste 7.500 de femei, iar în fiecare an aproape 3.500 pierd lupta cu boala, arată cele mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății pentru România.

Michele Ramis, ambasadorul Franţei în România: Cursa Casiopeea este o minunată operă de solidaritate care există de opt ani şi care este susţinută de companiile franceze, de Ambasada Franţei şi are la origine iniţiative ale unei asociaţii conduse de o franţuzoiacă. Este o atmosferă foarte convivială, colaborativă, mai ales că există un elan de solidaritate pentru aceste femei.

Marina Oţelea, voluntar Asociaţia Casiopeea: Este un eveniment cu care, de fapt, începe luna cancerului mamar în care ne concentrăm asupra prevenţiei, asupra diagnosticului precoce şi ajutorării femeilor care au o astfel de experienţă nefericită. Din păcate, una din opt femei poate face cancer mamar de-a lungul vieţii, de aceea este extrem de importantă acţiunea de prevenţie, ca orice femeie care are un risc de cancer mamar să facă controale periodice, să se ducă la medic, să depisteze precoce această boală care, dacă e depistată precoce, este vindecabilă.

Cursa Roz a ajuns la a 11-a ediţie. Doar în ultimii 8 ani, au alergat pentru această cauză peste 21 de mii de oameni. Taxa de participare la cros este dedicată în totalitate cumpărării de proteze mamare care apoi sunt donate femeilor care suferă de cancer mamar. Pentru anul acesta, asociaţia şi-a propus să vină în sprijinul altor 300 de femei care au nevoie de ajutor în recuperarea post-mastectomie.

Eliza Rogalsky, preşedintele Asociaţiei Casiopeea: Anul acesta, tema noastră sau îndemnul nostru a fost: Fii atingerea care ajută. Este un îndemn la solidaritate. Ne-am dorit să aducem aici, alături de noi, cât mai mulţi oameni tineri, familii, copii, cei care reprezintă în sine speranţa, pentru a le arăta că nu sunt singure. Lucrul ăsta, de a veni şi de a-ţi arăta solidaritatea pentru cineva pe care nu-l cunoşti mie mi se pare ceva înălţător în sine.

Luiza Domnişoru, reprezentant companie telecomunicaţii: Mă bucur că astăzi, alături de colegii mei, prin activitatea sportivă pe care am derulat-o, am reuşit nu doar să ne menţinem noi într-o formă fizică bună, ci şi să ajutăm achiziţionarea a 10 proteze mamare pentru femei afectate de cancerul de sân.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri