Cum și-a obținut parafa de la DSP falsul medic italian Matteo Politi

Data actualizării: Data publicării:
matthew-mode

Direcţia de Sănătate Publică suspectează că parafa pe care falsul medic italian Matteo Politi a foslosit-o ca să convingă că e medic a fost eliberată ilegal.

Funcţionarul care a eliberat-o e acum cercetat disciplinar.

Parafa a fost eliberată anul trecut de către un angajat al Biroului de informatică li biostatistică medicală din cadrul DSP.

Direcția a demarat o anchetă internă. Până vor avea o concluzie, conducerea DSP a decis mutarea angajatului respectiv într-un alt compartiment.

De asemenea, se va face o anchetă și în cadrul biroului care eliberează aceste coduri de parafă, pentru a verifica cum au fost eliberate abul trecut codurile și dacă au mai fost probleme de acest gen.

Matteo Politi, un italian cu 8 clase care a lucrat ca parcagiu, s-a dat drept chirurg și chiar a convins o clinică privată din România să-l lase să intre în sala de operaţie. Asistentele și-au dat seama că este ceva în neregulă cu el pentru că nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător.

Bărbatul a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare.

Matteo Politi, care se prezenta drept doctorul Matthew Mode, mai are un dosar penal în România. A convins doi medici să-i plătească 11.000 de euro garanție pentru închirierea unui spațiu într-o clinică privată al cărei proprietar pretindea că este. A plecat însă cu banii medicilor, iar aceștia au făcut plângere la poliție. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri