Descoperire. Statul prea mult pe scaun micşorează o parte din creier

Data publicării:
angajati birou calculatoare shutterstock_284519087
Foto: Shutterstock

Dacă stăm prea mult pe scaun, nu riscăm doar probleme de inimă. Cercetătorii americani spun că ni se micşorează partea din creier implicată în formarea de amintiri noi.

Cercetătorii Universităţii California din Los Angeles au recrutat 35 de adulţi cu vârste între 45 şi 75 de ani, de la care au obţinut informaţii despre nivelul de activitate fizică şi numărul de ore petrecute pe scaun într-o zi.

În medie, între 3 şi 7 ore. Apoi, i-au examinat la RMN ca să vadă schimbările din lobul temporal medial. Rezultatele au arătat că, la aceia care au stat mai mult timp pe scaun, această regiune din creier s-a subţiat considerabil, indiferent de nivelul lor de activitate fizică.

Cel mai îngrijorător este faptul că nici dacă vom încerca să creştem ulterior numărul de exerciţii fizice nu vom reuşi să compensăm efectele nocive.

Nu ne costă nimic să facem sport din timp, spun experţii, dimpotrivă. Mai ales că şi cercetările anterioare au legat comportamentul sedentar de un risc crescut de boli cardiace, diabet şi deces prematur la vârste mijlocii.

FOTO: Shutterstock

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri