Detalii șocante în cazul pacientei arse în operație. Cum a fost evitată o tragedie de proporții la Spitalul Floreasca

Data actualizării: Data publicării:
SPITALUL DE URGENTA FLOREASCA - GREVA
Foto: Inquam Photos/Mircea Manole

Noi detalii şocante au ieşit la iveală în cazul Floreasca. Nu doar că o pacientă a fost arsă pe masa de operaţie, dar o tragedie de proporţii a fost evitată în ultimul moment.

Din ancheta autorităților reiese că medicii rezidenți care au intrat în operație au folosit o cantitate mult mai mare de biocid decât ar fi fost nevoie, circa 300 de mililitri, în loc de 50 de mililitri.

În momentul în care un medic a luat bisturiul electric, acesta a pornit, ceea ce a declanșat o flacără.

Medicul a încercat să o ferească pe pacientă de flacără și a mutat-o pentru a o feri de foc. Din fericire, în momentul în care a auzit cum un coleg strigă „foc”, anestezista a ținut-o de cap și astfel pacienta nu a fost deconectată de la aparatul de oxigen, iar agentul inhalator a fost oprit.

Dacă oxigenul ar fi intrat în contact cu flacăra, s-ar fi produs o tragedie de o amploare mult mai mare.

Din anchetă reiese de asemenea că în protocolul operator nu este menționat acest incendiu, ci într-o anexă a protocolului, dar în care nu se precizează că femeia a fost arsă la nivelul pielii, ci se spune doar că s-a simțit miros de fum, că a fost o flacără, dar nimic despre pacientă.

În declarația dată în fața anchetatorilor, medicul Mircea Beuran, care a semnat protocolul operator, spune că „regretă acest eveniment tragic atât pentru chirurg cât și pentru familie ”, potrivit Discover Project

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri