Diferență uriașă - Studiul de fezabilitate pentru 3 spitale regionale: Plumb are un preț, Crețu o contrazice

Data publicării:
rovana plumb corina cretu

Am pierdut bani şi timp cu elaborarea proiectelor pentru cele trei spitale regionale. Este concluzia la care a ajuns ministrul Finanţelor. Eugen Teodorovici propune ca aceste construcţii să fie ridicate pe baza proiectelor tehnice ale unor spitale deja existente.

De-a lungul ultimelor luni, au fost replici dure între guvernaţii de la Bucureşti şi comisarul european, Corina Creţu, pe marginea acestui subiect. De pildă, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat că studiul de fezabilitate pentru cele trei spitale costă 120 de milioane de euro, în vreme ce comisarul european a precizat că, în realitate, preţul este de doar 1,8 milioane de euro.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe: „Nu știu dacă cineva ne oprea să aducem un proiect tehnic deja făcut pentru o clădire deja făcuta pentru un spital deja construit undeva în lume, finanțat, poate, nu știu dacă neapărat de BEI, dar de colegii de la BERD, asta era treaba noastră. Tu, BERD, ai finanțat și am dat exemplu și eu personal anul trecut de un astfel de mecanism, adică salvăm timp în pregătirea proiectului, bani pe care îi cheltuim pentru a pregăti proiectul tehnic pentru acel spital.

Putem foarte bine să primim un astfel de proiect tehnic deja făcut, știm deja cât costă, în cât timp se implementează și pe acela eventual să-l adaptăm, revizuim, pregătim..., astfel încât să se poată lansa o licitație pentru ceva deja făcut, adică să nu stăm să mai pierdemn timp și bani pentru un astfel de obiectiv.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri