Directorul Agenţiei de Transplant Radu Deac a fost demis

Data actualizării: Data publicării:
radu deac

Directorul Agenţiei de Transplant Radu Deac a fost demis, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declarând la Digi24 că nu neagă bunele intenţii ale acestuia, dar că a considerat că e nevoie de o chipă nouă în beneficiul pacienţilor a căror viaţă depinde de transplant.

„Am declarat în urmă cu câteva săptămâni că doresc restructurarea Agenţiei Naţionale de Transplant. Am numit un nou director executiv, am propus un director adjunct.

Nu neg bunele intenţii ale domnului Deac, dar am considerat că e nevoie de o echipă nouă în beneficiul pacienţilor a căror viaţă depinde de transplant.

Mă aştept să fie schimbări în Consiliul Ştiinţific.

România nu a fost niciodată membră în Eurotransplant, a avut un acord, vom începe discuţiile, care s-ar putea să dureze mai mult, pacienţii nu pot aştepta, consilierul meu pe probleme de transplant a fost deja la Budapesta şi e acolo pentru a negocia preluarea pacienţilor care nu pot fi transplantaţi.”, a declarat Sorina Pintea.

Citiţi şi:

De ce nu a putut beneficia Călin Farcaș de un transplant de plămâni prin Eurotransplant

Călin Farcaş, unul dintre cei pe care România ar fi putut să-i salveze, a murit, luni seara, la 29 de ani.

Tânărul a aşteptat doi ani un transplant de plămân care nu a putut avea loc deoarece ţara noastră nu şi-a mai prelungit înţelegerea cu Eurotransplant, instituția prin care se făceau operaţii la Viena.

Pentru Călin nu a fost disponibilă nici varianta unei operaţii plătite, deşi strânsese bani, din cauza protocolului medical.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri