Directorul economic al Spitalului Universitar și-a dat demisia. Nemulțumiri față de atitudinea managerului

Data actualizării: Data publicării:
spitalul universitar ganea
Spitalul Universitar de Urgență București. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Demisie la Spitalul Universitar Bucuresti, în urma scandalului privind sporurile şi condiţiile din spital. Directorul economic al instituţiei, Liana Păuleanu, a demisionat în urmă cu puţin timp.

„Menționez că nu accept să fiu tratată așa cum ați avut amabilitatea să o faceți ieri în prezența Corpului de control al Ministerului Sănătății. Vă rog frumos să tratați subordonații cu respect și să vă asumați deciziile luate”, a scris directorul financiar-contabil al Spitalului Universitat în demisia înaintată miercuri dimineața managerului spitalului, Adriana Nica.

Încă de marți, la Spitalul Universitar din București se află Corpul de control al ministrului sănătății, care verifică modul în care au fost cheltuiți banii dați de minister acestui spital.

Acești bani nu se văd în investițiile din spital, acuză personalul, care a început, luni, o acțiune de protest. Angajații susțin că au spălat instrumentarul cu apă și săpun, că nu au avut dezinfectanți, că aparatura nu funcționează, iar mobilierul din sălile de operație este vechi, uzat și periculos, ceea ce pune în pericol pacienții. Managerul spitalului neagă însă toate aceste acuzații și a cerut un control din partea Ministerului Sănătății. 

La sfârșitul verificărilor, managerul Adriana Nica promite că va face o conferință de presă în care va da toate lămuririle necesare.

Deocamdată, în fața Spitalului Universitar, doi asistenți sunt în greva foamei și spun că vor renunța la această formă extremă de protest în momentul în care problemele vor fi rezolvate, adică pacienții nu vor mai fi puși în pericol chiar în spital și chiar de către angajați.

Citiți și: 

Spitalul Universitar. Protestatar: Dna. manager mi-a spus că după greva foamei să fac o cerere de revenire

Noi proteste la Spitalul Universitar București. În curtea instituției a apărut un maldăr de aparatură și mobilier vechi

CAMERA ASCUNSĂ la Spitalul Universitar din Bucureşti: Mizerie şi pacienţi uitaţi cu orele pe targă pe holuri

Asistent medical de la Spitalul Universitar, amenințat pentru că a publicat o imagine cu o masă de operații

FOTO. La câteva ore după dezvăluirile angajaților de la Spitalul Universitar, s-a făcut aprovizionarea

VIDEO. Reacția managerului Spitalului Universitar, când angajații au vrut să-i spună în direct nemulțumirile

„Intră muștele de la morgă în blocul operator”! Dezvăluiri șocante despre condițiile în care se lucrează la Spitalul Universitar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri