Video Doi angajați de la Ambulanța Bihor opresc mașina cu pacienți ca să meargă la cumpărături și să culeagă soc. Reacția managerului

Data actualizării: Data publicării:
colaj ambulanta
Doi angajați de la Ambulanța Bihor opresc mașina cu pacienți ca să meargă la cumpărături și să culeagă soc FOTO: Digi24

Imagini revoltătoare surprinse în Bihor. O asistentă de pe Ambulanță a fost filmată în timp ce culegea flori de soc de pe marginea drumului, în timp ce în autospecială se afla un pacient. Echipajul nu se află însă la prima abatere. În urmă cu nicio lună, ambulanțierul a fost surprins la piață în timpul serviciului. Ambii membri ai echipajului au fost sancționați atunci cu diminuarea salariului.

Asistenta are chiar mai multe abateri: ea a fost filmată în timp ce fuma în ambulanță, în urma cu câțiva ani.

Conducerea SAJ Bihor spune că cei doi angajați au fost deja sancționați, iar o investigație este încă în desfășurare.

Între timp însă, un fost angajat al SAJ Bihor, concediat în 2019 după ce a fost prins că a mers să își spele mașina personală în timpul serviciului, a făcut o sesizare către Ministerul Sănătății, pentru a se asigura că abaterile celor doi nu trec nepedepsite.

Liciniu Venter, mangerul Ambulanței Bihor, a declarat pentru Digi24: „Da, aveau pacienți în ambulanță. Pacienții erau de cod galben, ceea ce înseamnă că viața lor nu era în pericol iminent, dar putea să intervină o situație de pericol. Dar cazul este unul grav. Ambulanțierul care a fost la cumpărături a spus că a fost rugat de pacient să-i cumpere ceva. Acolo s-a încheiat ancheta și s-a aplicat o sancțiune cu diminuarea salariului cu 10% pe 3 luni. Aceeași sancțiune a primit-o și asistenta.

Din păcate, aceeași asistentă recidivează la scurt timp și avem o filmare cu ea în timp ce culege soc. Când am început ancheta disciplinară, ea a intrat în concediu de boală”.

Managerul a mai spus că asistenta riscă desfacerea contractului de muncă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri