Nici după două săptămâni de la import, imunoglobulina nu a ajuns la pacienți

Data actualizării: Data publicării:
sorina pintea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Bolnavii cu imunodeficienţă primară nu au nici acum dozele care le sunt necesare pentru a supraviețui. Este vorba despre dozele de imunoglobulină, pentru obţinerea cărora Ministerul Sănătăţii a declanşat Mecanismul internaţional de protecţie civilă, astfel încât statele Uniunii Europene să ne poată ajută cu aceste medicamente.

De atunci a trecut aproape o lună şi jumătate. Acum, există în ţară o parte din cele 10 mii de doze care trebuiau să ajungă din Austria. Cele 3.850 de doze sunt de jumătate de lună în depozitul Unifarm, distribuitorul de medicamente al Ministerul Sănătăţii.

Sorina Pintea, ministerul Sănătaţii: „Există un departament în cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă cu acest aspect. Nu mi s-a adus la cunoştinţă faptul că nu ar fi fost distribuite, dar am primit şi eu informaţia azi de dimineaţă şi am trimis pe cineva să vedem exact care este situaţia, pentru că ar mai trebui să intre şi alte doze, avem un grafic de livrări. Dacă există în depozit doze se vor distribui imediat, pentru că le-am adus pentru pacienţi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri