Dr. Sandra Alexiu, despre eventualele efecte adverse ale vaccinului AstraZeneca: Apar după prima doză, mai puțin după a doua

Data publicării:
doze de vaccin astrazeneca
Foto: Profimedia Images

Medicul Sandra Alexiu, președinta Asociaţiei Medicilor de Familie București-Ilfov, a vorbit despre efectele secundare ale vaccinurilor împotriva COVID, arătând că reacțiile adverse apar în aceeași proporție ca la celelalte vaccinuri. În cazul vaccinului AstraZeneca, ea spune că astfel de reacții pot apărea după prima doză și mai puțin după a doua.

Dr. Sandra Alexiu a declarat sâmbătă la Digi24 că nu a avut cazuri de pacienți vaccinați care să fi dezvoltat reacții puternice după vaccinare. Mai mult, ea spune că efecte adverse apar mai degrabă la tineri decât la vârstnici. 

"Niciunul dintre pacienți nu m-a sunat să-mi spună că s-a întâmplat ceva teribil. Se păstrează acest procent despre care vorbim - un procent destul de mic din cei care sunt vaccinați au efecte adverse. Dintre cei care au avut efecte adverse, mai degrabă cei care sunt mai tineri au avut astfel de probleme, nu cei care sunt la vârste mai înaintate. Practic, cam la fel cum s-a întâmplat și la celelalte vaccinuri", a spus dr. Sandra Alexiu.

În cazul vaccinului AstraZeneca, în jurul căruia au apărut temeri din cauza suspendării în unele țări, medicul arată nu sunt motive de îngrijorare și că eventualele efecte secundare apar mai degrabă după prima doză. 

"La vaccinul AstraZeneca se pare că doar după prima doză sunt astfel de reacții adverse sau efecte secundare, mai puține vor fi după doza a doua, așa cum se știe din studiu", a mai precizatpreședinta Asociaţiei Medicilor de Familie București-Ilfov.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri