Dragnea anunță că pacienții români vor fi acceptați în continuare pentru transplant la AKH

Data publicării:
liviu dragnea fb

Pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar vor fi acceptați în continuare de spitalul AKH din Viena, a anunțat joi, într-o conferință de presă, președintele PSD, Liviu Dragnea.

liviu dragnea fb

„Am vorbit cu dl. ministru al Sănătății și mi-a dat vești foarte bune. A trimis o scrisoare președintelui Eurotransplant și a obținut acordul pentru a prelungi colaborarea cu Agenția Națională de Transplant (ANT), dar și promisiunea de a găsi sprijin pentru pacienții care au nevoie de transplant pulmonar”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă în continuare transplanturile pentru pacienții români se vor efectua în Austria, el a spus că „rămâne în continuare colaborarea”.

„ANT a efectuat o evaluare a Spitalului Sf. Maria și a remis un raport din care rezultă fără echivoc că se îndeplinesc condițiile de acreditare în vederea includerii în Programul național de transplant pulmonar. S-a discutat cu dr Igor Tudorache, care și-a reconfirmat disponibilitatea de a reveni în România să efectueze transplant pulmonar pentru pacienții români”, a mai spus Liviu Dragnea. În context, președintele PSD a menționat, de asemenea, că „zilele acestea” vor începe operațiile de transplant pulmonar în spitalul bucureștean.

Citiți și:  Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la rezilierea contractului privind transplantul de plămâni pentru români

ANT: Se poate face transplant la Sfânta Maria

Bodog va avea o discuție cu reprezentanţii AKH din Viena pe tema transplantului pulmonar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri