DSP Hunedoara susține că bărbatul care a murit în așteptarea unui loc la ATI a refuzat intubarea

Data publicării:
pacient intubat terapie intensiva
Pacient intubat. Imagine descriptivă. Foto: Guliver/ Getty Images

Bărbatul din oraşul Geoagiu, bolnav de COVID-19,  care a decedat joi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a fost adus de la spitalul din Orăştie la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Deva într-o stare foarte gravă, însă a refuzat să fie intubat de către medicul de gardă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Delia Băda.

Bolnavul fusese internat iniţial în spitalul din Orăştie, în stare foarte gravă, iar după patru zile boala s-a agravat şi mai mult şi a fost adus miercuri noaptea la UPU Deva.

„Încă de la internarea lui la spitalul din Orăştie, starea lui era foarte gravă. A stat patru zile acolo, după care starea lui s-a înrăutăţit. A fost adus la Deva, la Urgenţă. Doamna doctor de la Urgenţă a încercat să-l intubeze de două ori, dar fără acordul lui nu are dreptul, atâta vreme cât este conştient”, a arătat reprezentanta DSP Hunedoara.

În urma RMN-ului efectuat, medicii au constatat că plămânii bărbatului de 67 de ani funcţionau doar în proporţie de 1%. Saturaţia de oxigen ajunsese la 33, un nivel care demonstra că plămânii lui nu mai funcţionau, a explicat purtătoarea de cuvânt.

Bărbatul a fost diagnosticat cu COVID-19 la începutul lunii noiembrie şi după ce starea sa de sănătate s-a agravat, familia a făcut un apel public pentru găsirea unui loc liber la ATI, însă pacientul a decedat joi în spitalul din Deva, potrivit unui anunţ postat de fiica lui pe pagina personală de Facebook.

Bărbatul aştepta un loc liber la ATI de mai multe zile şi familia a încercat să-l ajute sunând la mai multe spitale din ţară, în speranţa că va găsi un loc liber la o secţie de Terapie Intensivă.

Toate locurile din secţiile ATI ale spitalelor din judeţul Hunedoara sunt ocupate de pacienţii COVID-19 aflaţi într-un stadiu grav al bolii.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri