Echipamente performante pentru imagistică medicală și radiologie disponibile la Spitalul Clinic SANADOR

Data actualizării: Data publicării:
Radiologie și Imagistică Digi24 Articol sustinut de SANADOR

Imagistica medicală și radiologia contribuie la completarea evaluării pacienților, furnizând date medicale esențiale pentru promptitudinea și corectitudinea diagnosticului, indiferent de complexitatea cazului medical evaluat.

SANADOR dispune de o gamă extinsă de servicii radiologice și imagistice moderne, facilitate de prezența tehnologiei de top și de medici specialiști cu experiență vastă în acest domeniu. Astfel, Spitalul Clinic SANADOR oferă posibilitatea pacienților de a beneficia de examinări complete în scopul evaluării afecțiunilor cu grad ridicat de dificultate. Prin aplicarea tehnicilor imagistice, precum RMN sau Tomografia computerizată, la SANADOR orice afecțiune poate fi evaluată precis, cu determinarea eficientă a gradului de evoluție al bolii și cuantificarea complianței la tratament.

Instrumentele performante disponibile la SANADOR pentru investigațiile imagistice alcătuiesc o paletă variată și completă datorită cărora pacienții pot beneficia de servicii medicale adaptabile pentru fiecare afecțiune sau necesitate medicală.

Radiografia reprezintă cea mai simplă formă de investigare din medicina tuturor timpurilor, ce poate oferi date concise cu privire la evoluția sau gravitatea bolilor, putând fi efectuate atât în scop diagnostic, cât și seriat, în dinamică cu scopul de a cuantifica evoluția terapeutică în timp.

Spitalul Clinic SANADOR dispune de echipamente de ultimă generație în radiologia digitală, Multix Impact și Luminos dRF Max, ce permit obținerea unor imagini calitative, cu un contrast superior, un nivel ridicat de vizibilitate al detaliilor, furnizând informații precise asupra structurilor examinate și folosind o doză de iradiere semnificativ redusă față de radiologia convențională clasică.

Departamentul de Radiologie și imagistică SANADOR permite efectuarea CT prin utilizarea tehnicilor revoluționare de scanare, precise, cu flexibilitate generoasă, cu putere diagnostică foarte ridicată, în mod rapid, nedureros și neinvaziv pentru pacient, datorită echipamentelor computer tomograf de ultimă generație: Siemens CT Somatom Definition A S 64 slice, Siemens Somatom Go Up, Somatom Definition Edge.

La SANADOR, pacienții pot beneficia de investigații RMN efectuate cu echipamente de ultimă generație RMN Siemens Magnetom Skyra 3T, RMN Philips Acheiva dSTREAM, RMN Siemens Magnetom Avanto Tclass 76x32, ce facilitează expunerea minimă la radiațiile ionizante, vizualizarea multidimensională a structurilor anatomice, fiind o examinare neiradiantă și neinvazivă pentru persoana evaluată.

Cel mai nou este echipamentul Magnetom Vida, din cadrul clinicii SANADOR Floreasca, fiind primul echipament RMN cu senzori Biomatrix adânc încorporați în arhitectura sistemului, ce ajută la obținerea de imagini clare, precise și de înaltă calitate. De asemenea, acest echipament inovativ oferă medicului examinator să aleagă modul de examinare, cu ajutorul funcției de captare a mișcărilor respiratorii și bătăilor cordului, fără de care calitatea imaginii ar scădea dramatic și ar putea fi necesară repetarea scanărilor.

Recomandarea investigațiilor imagistice are la bază evaluarea pacientului în cadrul consultației de specialitate și stabilirea planului de examinare conform protocoalelor în vigoare, urmând o structură logică de etape de diagnostic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri