Sari la conținut

Epidemie de rujeolă în Timiş - 30 de copii, internaţi în spital

Treizeci de copii se află internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, iar medicii spun că ”sunt câteva cazuri cu complicaţii”. Cei mai mulţi dintre copiii internaţi nu au fost vaccinaţi, unii neîmplinind încă vârsta de imunizare.

spital victor babae timisoara

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat pentru News.ro că o epidemie de rujeolă a izbucnit în judeţul Timiş în luna decembrie.

”Sunt 30 de copii internaţi cu rujeolă, dar epidemia a izbucnit în luna decembrie. Acum avem un număr mare de copii internaţi cu rujeolă, care au fost internaţi pe toată perioada sărbătorilor. În decembrie au început să fie mulţi părinţi care au venit la noi, pentru că sunt speriaţi, sunt mulţi care fac boala şi noi suntem obligaţi să îi internăm, conform definiţiei pe caz dată de Ministerul Sănătăţii”, a spus Virgil Musta.

Potrivit sursei citate, o parte dintre copiii internaţi au complicaţii, cele mai frecvente fiind pneumoniile, bronhopneumoniile, otitele supurate.

Cei mai mulţi dintre copiii internaţi la spitalul din Timişoara nu au fost imunizaţi pentru că, spun medicii, fie provin din colectivităţi în care nu se vaccinează, fie nu au vârsta la care se face vaccinul împotriva rujeolei.

În judeţul Timiş, anul trecut, doi copii au murit din cauza rujeolei.

Anul trecut, până în 29 decembrie, la nivel naţional au fost confirmate 1.969 de cazuri de rujeolă în 33 de judeţe, iar dintre acestea nouă copii au decedat, trei având vârste mai mici de un an.

Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele Arad (462) Caraş-Severin (345), Timiş (296), Mureş (256), Bistriţa-Năsăud (129) şi Dolj (110), potrivit Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile.

Pe aceeași temă