Epidemie de rujeolă. Spital în carantină în Craiova

Data actualizării: Data publicării:
rujeola

Carantină la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, după o explozie a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă. În acest, moment medicii de la Direcţia de Sănătate Publică confirmă 47 de cazuri noi. Toţi sunt copii de 2-3 ani. Informaţia apare după ce tot marți au mai fost confirmate alte două decese provocate de complicaţiile bolii - o tânără de 17 ani din Timiş şi o fetiţă de doi ani, din Dolj.

La Spitalul nr. 3 de Boli Infecțioase din Craiova a fost instituită carantina din cauza numărului mare de cazuri de rujeolă. Din 47 de pacienți internați, numai unul a primit o singură doza de vaccin, restul sunt nevaccinați. Nu este permis accentul străinilor în cadrul unității medicale, iar cadrele medicale trec și ele printr-un triaj epidemiologic.

Consilierul personal al ministrului Sănătăţii, care este şi preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, declara, luni, că epidemia de rujeolă care durează din septembrie 2016, este consecinţa scăderii succesive a ratei vaccinării de la 94 la sută (doza I) şi 93 la sută (doza II) în 2001, la 86 la sută - doza I, respectiv 67 la sută - doza II în 2015, potrivit News.ro.

Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi, părinţi, a adăugat Rafila.

De la debutul epidemiei, au fost înregistrate 21 de decese la bolnavii cu rujeolă nevaccinaţi, în timp ce, în perioada 2010-2015, au fost patru decese.

Acoperirea cu vaccin ROR (contra rujeolei, oreionului şi rubeolei, n.r.) - doza I, pentru copiii cu vârstă de doi ani era de 94,7 la sută în 2011 şi 95,1 la sută în 2012. Numărul cazurilor de rujeolă din epidemia 2016-2017 a ajuns la 4.070, a precizat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri