Experiență traumatizantă: O femeie s-a ales cu o arsură de gradul 3 în timpul RMN-ului, la o clinică privată

Data actualizării: Data publicării:
aparat rmn
O femeie s-a ales cu o arsură de gradul 3 în timpul RMN-ului.

Experiență traumatizantă trăită de o pacientă la o clinică privată din Craiova. Femeia s-a ales cu o arsură de gradul trei, în timp ce făcea un RMN. Rana provocată de aparat a fost atât de serioasă, încât pacienta a fost operată de urgență la spitalul județean de urgență Craiova. Acum femeia este hotărâtă să dea clinica în judecată.

Discutie între pacientă și avocat:

Avocat: Aici se prezintă?
Pacientă: Rana din timpul RMN-ului, din timpul examinării.
Avocat: La ieșirea din aparat.
Pacientă: Da.
Avocat: A doua poză reprezinta...
Pacientă: Este de a doua zi când începuse rana să se facă foate urâtă.

Coșmarul femeii a început odată cu durerile la mâna dreaptă, în urma cărora a decis să facă un RMN. Pentru asta, a mers la o clinică privată din Craiova. Ce a urmat, a traumatizat-o.

Virginia Burdulea, pacinetă: M-a întins pe acel pat suport ce este, mi-a pus aparatura pe partea stânga la umăr și apoi pe partea dreapta o centură. A început funcționarea aparatului, dar după vreo 5 minute, aparatul a început sa ardă foarte rău. Pe toată partea dreaptă.

În momentul în care pacienta a fost scoasă din aparat, pentru administrarea substanței de contrast, i-a spus medicului că nu se simte bine, dar procedura a continuat. Abia la final, și-a dat seama de rana suferită. Femeia a fost trimisă imediat la spitalul de urgență din Craiova, unde a fost operată. Pe biletul de externare scrie arsură de gradul 3 cu corp metalic. A avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale. Hotărâtă să-și facă dreptate, femeia a apelat la un avocat pentru a obține despăgubiri.

Eugen Ruican, avocat: Urmează să sesizăm Colegiul Medicilor care are competență în cercetarea acestor chestiuni sub aspect juridic, dar ne vom adresa și instanței de judecată.

Conducerea clinicii spune că regretă incidentul și va face o anchetă internă pentru a afla cine este vinovat.

Diana Totoiescu, director tehnic la clinica privată: Arsurile la RMN sunt lucuri care se întâmplă extrem de rar. Acest lucru poate fi evitat dacă pacienții noștri apasă un buton de panică care li se dă în momentul examinării. Aparatele noastre au verificările toate la zi, toate autorizațiile, absolut tot.

Pacienta recunoaște că înainte de examinare i s-a spus că există un buton de panică. Susține însă că nu i s-ar fi arătat cum funcționează și nici nu ar fi știut unde se află.

Reporter: Elena Alexandru / Operator: Adi Niță

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri