Focar de COVID-19 la spitalul Elias din Capitală. Măsurile anunțate de unitatea medicală

Data publicării:
listeria alerta sanitara mondiala spania andaluzia
Laborator de analize. Foto: Guliver/GettyImages

Reprezentanții Spitalului Elias din București anunță că 11 cadre medicale din Secția clinică de neurologie sunt infectate cu noul coronavirus. Astfel, unitatea medicală anunță câteva măsuri cu privire la activitate spitalului.

Ca urmare a depistării mai multor cazuri de infecții SARS-CoV-2 în rândul personalului medical, S.U.U. Elias adoptă următoarele măsuri:

1. Se suspendă activitatea de internare a pacienților în Secția clinică de neurologie, unde au fost depistați pozitivi 11 angajați, pentru o perioadă de 14 zile. Pacienții care sunt internați în prezent în secție vor fi tratați până la externare sau transferați, după caz.

2. Se limitează activitatea secțiilor chirurgicale și a Unității de îngrijiri postoperatorii la preluarea urgențelor chirurgicale până luni, 26 octombrie 2020, constatând prezența noului coronavirus la 15 dintre angajați. Patologia chirurgicală care nu constituie urgență va fi rezolvată în condiții de programare, după această dată. Informațiile pot fi modificate în perioada următoare, având în vedere că anchetele epidemiologice sunt în curs și că sunt așteptate rezultatele altor 64 teste.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri