Gabriela Firea: Nu renunțăm la Spitalul Metropolitan

Data publicării:
firea sedinta consiliu

Primarul general al Capitalei nu renunţă la construirea unui nou spital în zona de nord a oraşului. Gabriela Firea a anunţat o investiţie de aproximativ 300 de milioane de euro pentru Spitalul Metropolitan, bani care vor veni din bugetul local.

Noua unitate medicală ar urma să aibă şi specialităţi care acum sunt deficitare atât în Bucureşti, cât şi la nivel naţional. Astfel, vor fi printre altele, şi secţii de pneumologie, terapie intensivă, oncologie și anatomie patologică.

Proiectul prevede în total 1.500 de paturi pentru pacienţi.

Primarul general a precizat că, pentru acest proiect, nu are sprijinul opoziţiei din Consiliul General, care nu este de acord cu zona aleasă pentru ridicarea spitalului, în nordul Capitalei, pe motiv că se ajunge greu din cauza traficului.

Luna trecută, Gabriela Firea a iniţiat o petiţie online pentru a strânge semnături în favoarea noului spital.

Nu renunțăm la această adresă pentru că e cea mai potrivită după standardele europene, proximitatea cu aeroportul internațional, cu autostrada, cu metroul, cu o rețea de utilități foarte bine dotată. Nu va fi doar încă un spital, ci va fi cel mai mare spital din Capitală, și în plus, cu dotările la standarde europene. Va beneficia, de asemenea, de spații de cazare pentru medicii rezidenți sau pentru alte cadre medicale care vin definitiv sau în colaborare la spitalul metropolitan, de asemenea, pentru pacienți și familiile acestora”, a spus Gabriela Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri