Greva Sanitas este ilegală

Data actualizării: Data publicării:
avocatul poporului ciocanel facebook

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, că greva cadrelor medicale din federaţia sindicală Sanitas este ilegală, decizia nefiind definitivă, însă este executorie. Sindicaliştii au anunţat, încă de marţi, că greva este suspendată în urma promisiunilor că majorările salariale vor trece de Parlament săptămâna viitoare.

Greva Sanitas este ilegală, au decis în urmă cu puţin timp judecătorii de la Tribunalul Bucureşti. Magistraţii au hotărât că orice formă de protest în spitale trebuie să înceteze, asta deşi sindicaliştii au revenit la muncă, odată cu exerciţiul naţional în caz de cutremur, de acum două zile.

Decizia Tribunalului București este pusă în aplicare de îndată, asta însemnă că membrii Sanitas nu pot relua această formă de protest.

Unul dintre argumente Ministerului Sănătății susținut joi în fața instanței a fost că Sanitas nu a respectat procedurile din legislația muncii atunci când a iniațiat conflictul de muncă și a mai susținut că una dintre solicitările sindicaliștilor ar obliga Executivul să încalce legislația în vigoare în acest moment.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri